18 kol 2022
Knin Open 2017: Četiri odličja predstavnika Taekwondo kluba Zadar
Borilački

Knin Open 2017: Četiri odličja predstavnika Taekwondo kluba Zadar

Članovi Taekwondo kluba Zadar otvorili su natjecateljsku sezonu 2018. nastupom na su turniru 11. KNIN OPEN u Kninu u organizaciji TK DIV KNIN. Na turniru su sudjelovali mlađi kadeti (9-11 god.), kadeti (12-14 god.) i juniori (14-17 god) . Nastupilo je oko 380 natjecatelja iz 58 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Natjecanje za kadete i juniore je organizirano u dvije jakosne skupine, Zadrani su nastupili u jačoj „A“ konkurenciji sa 7 natjecatelja. Juniorski dio turnira je bio kvalifikacijski za izbor u reprezentaciju za nadolazeće Svjetsko  prvenstvo  pa je bilo jako kvalitetno. Nastupili su svi najbolji  juniori, reprezentativci i neki od njih osvajači europskih i svjetskih odličja.

Kod juniora i juniorki najbolja je bila ARIANA OREČ(-59 kg) koja je s pobjedom do polufinala osvojila TEĆE MJESTO I BRONČANU MEDALJU i jedan bod za rang listu, Ariana je na skupštini HTS-a u prosincu proglašena za najbolju kadetkinju na nacionalnoj rang listi za 2017. godinu a ovo joj je prvi nastup u juniorskoj konkurenciji i tek se treba nametnuti. Prvo kolo je bila slobodna, u drugom je pobijedila  Josipu Žerjavec (Sutla Šenkovec) 27:8, dok je u polufinalu izgubila od kasnije osvajačice turnira Lucije Domić (Marjan)9:21.TEUTA USKOK ( – 55 kg ) također je došla iz kadeta prvi put među juniorke i u osmini finala izgubila od AntonieKrajnović(Rugvica).

Kod kadeta odličan nastup imala je MEGI LERGA (+59 kg) s dvije borbe i pobjede te osvojila PRVO MJESTO i ZLATNU MEDALJU. NORA MILOLOVIĆ u kat.  – 55 kg je izgubila u polufinalu te osvojila TREĆE MJESTO i BRONČANU MEDALJU, KARLO USKOK (-37 kg)je izgubio u borbi za medalju kao i FRANE PAVIĆ (- 53 kg)

Od mlađih kadeta TK Zadar odlična je bila ANTONIA ČIRJAK (-36 kg) koja je uz dvije pobjede osvojila DRUGO MJESTO i SREBRNU MEDALJU.

Sljedeći kvalifikacijski turnir za reprezentaciju očekuje zadarske juniore za dva tjedna u Vrbovcu na M2 na koji idu i seniori.