Sjajne Zadranke pobijedile Drenovu za povijesni plasman u doigravanje Prve Lige!

Vrijeme čitanja: 2 min

Još jedan veliki uspjeh polučila je sjajna generacija odbojkašica Zadra vođene trenerom Robertom Kresojom. Nakon što su se prije dva tjedna u Osijeku okrunile naslovom juniorskih državnih doprvakinja, danas su još jednom ispisale povijest kluba. Naime, po prvi put plasirale su u doigravanje Prve hrvatske lige za odbojkašice gdje će se zajedno s ekipama Brda, Vukovar i Drenova boriti za plasman u viši rang, odnosno Superligu.

Ovo veliko ostvarenje naše su odbojkašice zaslužile pobjedom nad Drenovom od 3:1 u setovima u dvoboju 13. kola. Utakmica je ponudila sve ono što se od nje i očekivalo. Puno dobrih poteza, puno preokreta i još više uzbuđenja. Važnost dvoboja kao da je malo sputala domaće igračice na otvaranju meča pa je prvi set relativno lagano otišao na stranu gostujuće ekipe. No, Zadranke su potom zaigrale puno angažiranije te su u odlučujućim trenucima preostala tri seta uspjele sačuvati hladnu glavu i visoku koncentraciju što im je na kraju i donijelo pobjedu.

Ova velika pobjeda svakako je djelo cijele ekipe. No, posebne zasluge ipak idu sjajnoj Josipi Marković koja je i bez pomoći ozlijeđene Vane Mrduljaš predvodila svoju ekipu do ovog rezultata.

Evo kako je utakmicu vidjela igračica Zadra, Ana Sunara:

„U prvom setu smo imale previše grešaka. Trebale smo dati puno više od sebe. Cijeli tjedan smo se pripremali za ovu utakmicu i trenirali smo jako i morale smo izgledati puno bolje. No, zato smo u ostalim finalnim poenima preostalih setova uspjeli izvući sve što smo trebale izvući. Nije nikakva izlika, ali danas smo prvi put igrali s Lucijom Tomčić na mjestu pucača i to je bilo pomalo čudno. Nedostajale su nam i Lucija Pavin, koja bi nam kao naša najstarija igračica sigurno dala određenu dozu sigurnosti, te Vana Mrduljaš s kojom bi ovo sve skupa bilo puno lakše odrađeno.”

Sunara je naglasila još nešto:

“Moram istaknuti kako smo sjajnu atmosferu koju smo imali na završnici juniorskog prvenstva prenijele i u ovaj ligaški dio što nam je od velike pomoći u kriznim situacijama koje smo imale i tijekom ovog meča. Povezale smo se međusobno i u odnosu s trenerom i sad svaku utakmicu igramo skupa, dišemo skupa i dobivamo skupa. Sad nam preostaje još taj susret u Đakovu gdje ćemo također, iako nam to nije potrebno, dati sve od sebe za pobjedu. Jednostavno ne znamo drukčije“, zaključila je Sunara.

Do kraja osnovnog dijela lige Zadranke će odigrati još samo dvoboj 14. kola u gostima kod Đakova. Susret nema nikakve važnosti ni za jednu ni za drugu ekipu jer sada je izvjesno kako će igračice Zadra prvenstvo nastaviti u gornjem domu, a igračice Đakova u donjem pa se bodovi iz te utakmice neće prenositi u razigravanje.

REZULTAT

OK Zadar – ŽOK Drenova 3:1 (22:25, 25:13, 27:25, 30:28)

POREDAK

  1. OK Brda                      35
  2. ŽOK Enna Vukovar  31
  3. ŽOK Drenova            26
  4. OK Zadar                   22