04 lip 2023
Tre tre trese se ko u Zadra dirne. Mlađi juniori VK Zadar 1952 bolji od Juga u Gružu
Naslovna slider

Tre tre trese se ko u Zadra dirne. Mlađi juniori VK Zadar 1952 bolji od Juga u Gružu

Pobjedom su završnicu državnog prvenstva za mlađe juniore koja se igra u Dubrovniku otvorili predstavnici Vaterpolo kluba Zadar 1952.

Zadrani su nadigrali domaćina dubrovački Jug rezultatom 10:9. Kako se i očekivalo bila je to teška, tvrda , neizvjesna utakmica do samog kraja. Nakon prvih osam minuta Jug je vodio 3:2. Zadar je u drugoj dionici zaigrao čvršće te se na poluvrijeme otišlo vodstvom igrača Ive Radetića 6:5.

I u trećoj četvrtini Zadar je bio odličan te su uoči zadnje četvrtine vodili 10:8. Uspjeli su tu prednost od dva gola obraniti. Istina, nisu postigli naši dečki u tom periodu niti jedan gol, domaćin je jednom samo realizirao svoj napad za konačnih 10:9 Zadra.

Do pobjede je Zadar predvodio Mateo Škaro s 4 gola, 2 je dao Roko Donđivić dok su po jednom strijelci bili Roko Eleršek, Ante Martinović, Ivan Erstić i Donatto Dellavia. Bravurozan je na vratima bio Ante Zdrilić sa 16 obrana.

Svaka čast dečki, pobjediti predstavnike najbolje svjetske momčadi, bez obzira o kojem je uzrastu riječ, i to na njegovom terenu, ogroman je uspjeh. Sretno i dalje u nastavku prvenstva. Sutra ih očekuje ogled protiv KPK i Primorja.