PK Jadera: 32 plasmana među tri najbolja na 5. i 6. kolu ŠIZD lige

Vrijeme čitanja: 2 min

U organizaciji PK Jadera na 25m bazenu Višnjik u Zadru  održano je 5. i 6. kolo ŠIZD lige za sve kategorije od početnika do seniora. Na programu su bile discipline: 25m leđno, 100m mješovito i 100m leptir u 5 kolu te 50m prsno i 200m slobodno u 6. kolu. Pod vodstvom trenera Edgara Nimca i Ante Džaje na ova dva kola naš klub je predstavljalo ukupno 37 članova koji su se 32 puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to 9 puta na prvo mjesto, 12 puta na drugo te 11 puta na treće mjesto. Nakon šest odrađenih kola lige po najvrijednijem zbroju rezultata devet naših plivača se nalazi među tri najbolja u svojim kategorijama.

U kategoriji početnika na drugom mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata nalazi se Maksim Vrkić (09) koji je tokom lige sakupio 932 LEN boda, te se u ova dva kola jednom plasirao na drugo i jednom na treće mjesto. Ivano Kuman (08) se u kategoriji početnika izborio za jedno drugo i jedno treće mjesto. U ženskoj konkurencji iste kategorije najbolje rezultate je ostvarila Emilia Brnabć (09) koja se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto.

Najbolje plasmane na ovom natjecanju ponovo je ostvarila ml.kadetkinja Rita Herceg (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na prvo mjesto. Rita je ujedno sakupila i 2633 LEN bodova te se uvjerljivo nalazi na prvom mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji mlađih kadetkinja. U istoj kategoriji u stopu je prati se Melani Pavlović (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na drugo mjesto te je također na drugom mjestu i po najvrijednijem zbroju rezultata sa 2174 LEN boda. U kategoriji kadeta Noa Kuman (04) se jednom plasirao na prvo mjesto te tri puta na drugo, a prati ga Maksim Komadina (04) koji se jednom plasirao na drugo i dva puta na treće mjesto, dok se po najvrijednijem zbroju rezultata u kategorji kadeta sa 4352 LEN boda nalazi na trećem mjestu.

U kategoriji ml.juniora plasmane među tri najbolja u svim disciplinama ostvario je Mateo Škalec (02) koji se jednom plasirao na prvo mjesto i tri puta na treće, te se po najvrijednijem zbroju rezultata u kategorji sa 5926 LEN bodova nalazi na trećem mjestu. U ženskoj konkurenciji iste kategorije tri plasmana među tri najbolje imala je Ellena Šušteršić (03) koja se jednom plasirala na drugo i dva puta na treće mjesto, a u ukupnom poretku sa 5979 LEN bodova  nalazi se na tećem mjestu, ispred nje na drugom mjestu  je Tonka Krstić (03) koja je tokom lige sakupila 6402 LEN bodova, a u ova dva kola se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto.

Sandro Barić (01) se tokom ova dva kola jednom plasirao na prvo mjesto te se po najvrijednijem zbroju rezultata u kategorji sa 5637 LEN bodova nalazi na drugom mjestu u kategoriji, na prvom mjestu je Duje Grgić (01) sa 5928 LEN bodova. Duje se tokom ova dva kola jednom plasirao na treće mjesto.