I. Šimurina se u 26 godini oprostio od aktivnog igranja nogometa

Vrijeme čitanja: 1 min

Nakon 104 službene utakmice u dresu Nogometnog kluba Zadar, Ivan Šimurina napustio je Stanove.  Pouzdani i borbeni posedarski branič nije, međutim, otišao u drugi klub, već je u 26. godini odlučio prekinuti karijeru.

Privremeno ili trajno, kako kaže, još nije u potpunosti definirao, ali odlučio je uzeti stanku od profesionalnog igranja i posvetiti se nekim drugim stvarima.

Ovakve odluke nikada nisu lagane, jer nogomet je od malih nogu moj život, ali jednostavno došlo je do određenog zasićenja što se tiče igranja i procijenio sam da je u ovom trenutku to najbolje rješenje. Želim više vremena posvetiti obitelji, za što do sada, zbog nogometnih obveza, nisam imao dovoljno vremena, ali sada će se to promijeniti.

Odluku mi je sigurno olakšala i činjenica što ostajem u nogometu i posvetit ću se trenerskom poslu. Pohađam akademiju HNS-a, želim učiti i napredovati kao trener pa mogu reći da je i to jedan od razloga zašto sam odlučio prestati igrati. Sada ću se posvetiti edukaciji i radu u omladinskom pogonu u mom Posedarju“, kazao je Ivan u razgovoru za službene stranice Nogometnog kluba Zadar.

Šimurina je htio istaknuti još nešto.

Ponosan sam što sam nosio dres NK Zadra i ostavio tu određeni trag. U nekoliko utakmica sam bio i kapetan momčadi, što je zaista poseban osjećaj. Zadar će uvijek biti u mom srcu i nadam se da će nam se u budućnosti putevi ponovno sresti. Klubu želim sve najbolje i da se što prije vrati tamo gdje mu je mjesto, a svojim donedavnim suigračima mogu poručiti samo da ostave srce na terenu, pokažu što znaju i siguran sam da će uspjeti izboriti plasman u Drugu ligu.

Šimurina je u NK Zadru bio od 2004. godine, uz nekoliko prekida kada je odlazio u Raštane, austrijski GAK, Goricu, Istru i slovenski Koper.

Tekst i foto: NK Zadar