Šest odličja Judo kluba Zadar na Zagreb Openu

Vrijeme čitanja: < 1 min

Jedanaest predstavnika Judo kluba Zadar pod vodstvom trenera Ante Zankija nastupilo je na Zagreb Openu. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo 529 natjecatelja iz devez država.

Rezultati koje su postigli Zadrani i ovog puta su za svaku pohvalu. Ukupno su osvojili 6 medalja. Krenimo redom.

U konkurenciji U-14 (stariji dječaci i djevojčice)  zlatnu medalju u kategoriji do 42 kg osvojio je Mateo Blaslov. Brončani su bili Donat Martinović (46 kg) i Donatela Bajlo (52kg). U konkurenciji U-16 (mlađi kadeti i kadetkinje) broncu je osvojila Nora Zekanović (52 kg) dok je Marko Vrkić (42 kg) bio peti.

Konkurencija juniora i seniora donijela je nastupe Nine Katuše i Stipe Šestana. Nina je bila srebrna (52 kg) dok je Stipe uzeo zlato (-100 kg). Definitivno, ostvarenja vrijedna pohvala i čestitki.

Slaže se s tim i trener Ante Zanki.

„Odlično smo prezentirali svoj grad i klub, jako sam zadovoljan. Ovo natjecanje je bila odlična provjera za Ninu i Stipu koje uskoro očekuje seniorsko državno prvenstvo. Pohvalio bi i Matea Blaslova koji je ostvario svih pet pobjeda dok je pobjedu manje i jedan nastup više imao Donat Martinović“.

Ovog puta do odličja nisu stigli iako su bili odlični Luka Mijić, Hari Mičić, Đani Peričić i Nikola Mikin.

U klubu se sada počinjun pripremati za Seniorsko PH u mjesecu veljači, po riječima Zankija, na njemu bi trebala nastupiti četiri predstavnika njihovog kluba.