18 tra 2021
AŠK Zadar: Tea Smokrović zlatna u troskoku, Adrian Dražina u skoku u vis
Naslovna slider

AŠK Zadar: Tea Smokrović zlatna u troskoku, Adrian Dražina u skoku u vis

Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke. Nastupilo je ukupno 167 atletičara i atletičarki iz 20 klubova a među njima i šest članova Atletskog športskog kluba Zadar.

Pod vodstvom trenera Predraga i Tomislava Saratlije te Ivice Šole članovi Ašk- a Zadar su postigli odlične rezultate osvojivši ukupno 3 medalje, 2 zlatne i 1 srebrnu, te tri četvrta mjesta ,te su postigli nekoliko novih osobnih rekorda.

Zlatne medalje i naslov državnih prvaka osvojili su u konkurenciji mlađih juniora Adrian Dražina u skoku u vis s preskočenih 188 cm što mu je novi osobni rekord u dvorani. U skoku u vis nastupio je i Lovre Čulina i s preskočenom visinom od 173 cm osvojio je 4 mjesto.

U konkurenciji mlađih juniorki u troskoku dvostruka pobjeda Zadranki. Prvo mjesto i zlatnu medalju te naslov državne prvakinje osvojila je Tea Smokrović skočivši u zadnjoj šestoj seriji 11,47 m, čime je za 21 cm postigla svoj novi osobni rekord u dvorani. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Paula Sorić s rezultatom 10, 44 m . Anđela Zelić osvojila je 4 mjesto s 10.22 m.

Na 60 m Antonia Dušević osvojila je 4 mjesto istrčavši 8.09 sekundi. U skoku u dalj Paula Sorić osvojila je 15 mjesto s 4,77 m, a Anđela Zelić i Tea Smokrović su osvojile 19. mjesto s rezultatom 4,60 m.