23 velj 2024
S. Kuliš: U Vodicama smo napravili dobar temelj za sljedeće reprezentativne akcije U-16, i U-17 vrste
Košarka

S. Kuliš: U Vodicama smo napravili dobar temelj za sljedeće reprezentativne akcije U-16, i U-17 vrste

Na okupljanju Regija koje je u Vodicama organizirao Hrvatski košarkaški savez bio je i mladi zadarski košarkaški stručnjak, Stipe Kuliš, inače i trener u U-14 reprezentaciji Hrvatske.

O čemu je bilo riječi, pojasnio nam je Kuliš.

„Nakon što su se kroz sezonu organizirali treninzi po regijama, gdje se želio dobiti uvid u sve kandidate 2002. godišta i mlađe, napravljena je detaljna analiza te je formirana selekcija od njih 48 koji su sudjelovali na okupljanju u Vodicama. Prva faza okupljanja je trajala 4 dana, a primarni ciljevi su bili daljnja analiza potencijalnih reprezentativnih kandidata, njihova adaptacija na model i sustav rada u reprezentativnom okruženju te rad na košarkaškim fundamentima. Hrvatski košarkaški savez nam je omogućio vrhunske uvjete i svi preduvjeti za odličan posao su bili zadovoljeni. U narednoj fazi okupljanja napravljena je dodatna selekcija, a na nju su bili pridodani igrači U-17 reprezentacije koji su ovo ljeto na Europskom prvenstvu ostvarili jako dobar rezultat i tako izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Argentini. Program rada u drugom dijelu okupljanja koji se odvijao poslije Nove godine je obuhvaćao 26 igrača a bazirao se na unaprijeđenju individualnih tehničkih karakteristika, pripremi njihovog tijela za vrhunske domete i na usvajanju temeljnih principa grupne i kolektivne igre“.

Odrađen je odličan posao.

„Bez dileme mogu reći da je odrađen jako dobar posao i kako je napravljen dobar temelj za naredne pripreme U-16 reprezentativne vrste koju očekuje Europsko prvenstvo kao i U-17 reprezentacije koja ovo ljeto nastupa na već spomenutom  Svjetskom prvenstvu“.

Osim njega bila su nazočna i dva zadarska igrača.

„Od igrača iz Zadarske županije sudjelovali su Duje Brala i Toni Vanjak. Momci su odradili odličan posao i na tome im čestitam, te vjerujem kako će im ovo biti podstreh u daljnjem radu“.

Nešto ga se posebno dojmilo.

„Također vrijedi naglasiti kako se za vrijeme okupljanja u suradnji s Kineziološkim fakultetom organizirala dijagnostika svih igrača, pri čemu su se obavila detaljna testiranja po najmodernijim svjetskim trendovima. Želja je bila da se dobiju egzaktni pokazatelji u cilju što bolje daljnje selekciju kao  i da se u budućem razvoju ovih igrača izvuče njihov maksimum“.