Naglić nakon pobjede nad FMP-om: Znali smo da ćemo je morati “kliještima iščupati!”

Vrijeme čitanja: 2 min

I dan nakon utakmice Zadra i FMP-a u košarkaškim kuloarima i dalje je nezaobilazna tema u najmanju ruku čudan sudački kriterij koji je goste stavio na liniju za slobodna bacanja čak 44 puta. I tko zna kako bi utakmica završila su gostujući igrači imali malo više koncentracije pri izvođenju istih. Jer nadoknaditi 19 koševa, koliko su ih gosti promašili, bilo bi uistinu teško.

„Sve to spada u rovovsku bitku i zbog toga sam ponosan da smo prošli i kroz takvu fazu“, istaknuo je konferencije za medije trener Zadra Aramis Naglić i dodao:

„Bilo je tu još i ne znam ni sam koliko tehničkih grešaka našim igračima i klupi i moram reći kako su uistinu dobili puno prilika i poena upravo iz tih situacija bez obzira na sva ta promašena slobodna bacanja. Reći ću i da smo umorni kao da smo drva cijepali jer kroz cijelu utakmicu bila je jedna velika tenzija i bila je zaista iscrpljujuća.“

Naglasio je Naglić kako su se i spremali za sličan scenarij jer su znali da bi utakmica mogla ići u tom smjeru.

„Očekivali smo upravo ovakvu utakmicu. Pričali smo o tome cijeli prošli tjedan i znali smo da će to biti kao da se „kliještima čupa“. Ekipa FMP-a je čvrsta, atletska i sva sreća je da smo uspjeli pobijediti iako smo bili načeti nekakvim manjim ozljedama. Drago mi je i što se nastavio trend da svaku utakmicu netko iskoči. Dugo smo čekali Filipa Kraljevića i evo on je danas pružio dobru partiju. Ivanov je također odigrao sjajno ali da  ne izdvajam nikoga posebno reći ću samo kako je pobjeda bila momčadska i kako je ona uistinu vrijedna jer je izborena kroz tešku borbu.“

Naglić je u pripremi utakmice poseban naglasak stavio na obranu pick igre Filipa Čovića i Michaela Ojoa. Na kraju je bio zadovoljan kako su njegovi igrači odradili taj posao.

„Nisu nas previše kažnjavali iz picka. Taj roll dolje od Ojoa je uistinu teško braniti jer kad primi loptu licem prema košu to je gotovo bezizlazna situacija po obranu. Puno ga lakše braniti kad krene leđima prema košu. To je bio jedna zadatak koji smo izvršili kako treba uz onaj skakački dio gdje smo znali da moramo imati veći broj posjeda kroz skok da bi izvukli utakmicu. To se i ispunilo.“

Zahvalio se Naglić i publici u dvorani na sjajnoj atmosferi.

„Hvala svima od srca. Naši navijači su nam zaista onaj jezičac na vagi i uvijek nas poguraju kada nam je to najpotrebnije. Bez njih, u ovako malo labilnom stanju kakvom smo bili danas, ne znam dali bi uspjeli izvući pobjedu“.

Košarkaši Zadra sada se okreću domaćem prvenstvu gdje ih u nastavku HT Premijer lige u petak od 19 sati očekuje domaći ogled protiv Alkara. Natjecanje u ABA ligi Zadrani nastavljaju u ponedjeljak kada u dvorani Krešimira Ćosića igraju još jedan važan susret u borbi za doigravanje protiv crnogorskog Mornara.

 

Foto: Sport023