D. Vuković: Uz podršku s tribina možemo pobijediti FMP!

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkaši Zadra u dvoboju 16. kola ABA lige večeras od 21 sat u dvorani Krešimira Ćosića dočekuju FMP. Ukoliko ne žele izgubiti korak za Mornarom i Partizanom, koji su im ujedno i glavni konkurenti u borbi za doigravanje, a koji su svoje dvoboje ovog kola već pobijedili, igrači Zadra večeras će morati kako god znaju i umiju doći do slavlja.

Zadatak je to koji sigurno neće biti lako realizirati jer momčad iz Železnika u dosadašnjem je dijelu sezone pokazala kako zna igrati košarku što je Zadar dobro osjetio na svojoj koži kada je doživio drugi najteži poraz ove sezone u ABA ligi. No, upravo bi ta utakmica Zadranima mogla poslužiti kao dodatna inspiracija i motiv da im pred svojim navijačima uzvrate istom mjerom.

Upravo takvom scenariju nada se i krilni igrač Zadra Domagoj Vuković.

 „Očekuje nas jedna teška utakmica protiv jedne atipične momčadi koja se puno oslanja na svog razigravača Filipa Čovića i centra Michaela Ojoa. Nadam se kako ćemo ipak uz podršku tribina uspjeti pobijediti ovu utakmicu. No, kad već pričamo o poziciji razigravača moram spomenuti i povratak našeg Jakova Vladovića koji nam puno znači i koji nama mlađima pomaže sa svojim iskustvom. Sad se tražio kroz posljednje dvije utakmice i pretpostavljam kako će večeras biti onaj pravi.“

Vuković je naglasio kako je atmosfera unutar momčadi i dalje sjajna i da svi kao jedan žive za svaku novu utakmicu.

„Jedino što sad gledamo i tražimo jest pobjeda protiv FMP-a da ostanemo u priključku za play off. Igramo za sebe i svoje navijače i ne uzimamo teret sa strane od medija. No, to ne znači da ispred sebe ne stavljamo najviše ciljeve.“

Nije Vuković zaboravio niti navijače za koje se nada da će večeras dvoranu ispuniti u velikom broju. Spomenuo se i reakcije momčadi na utakmici u Kaštelima kada je skupa sa suigračima stao u obranu navijača.

„S naše strane mislim da smo stvarno reagirali kao momčad jer Tornado nas bodri gdje god može pa smatram da je samo u redu da smo u trenutku kad je njima bilo potrebno mi pobodrili njih.  Bila je to jedna ružna situacija ali mislim da bi svatko normalan tako reagirao,“ za kraj će Vuković.

 

Foto: Sport023