15 sij 2021
Juniori VK Zadar 1952 peti u državi svjetskih prvaka
Naslovna slider

Juniori VK Zadar 1952 peti u državi svjetskih prvaka

Juniori Vaterpolo kluba Zadar 1952 osvojili su peto mjesto na završnci državnog prvenstva igranoj u Splitu. Danas su bili bolji od riječkog Primorja rezultatom 13:10 te su im na taj uzvratili za poraz od prije nekoliko dana u skupini.

Bila je to zanimljiva utakmica koju su Zadrani odlično otvorili povevši 3:0. U prednosti su bili sve do druge minute treće dionice kada je Primorje četvrtim golom Marka Radulovića izjednačilo na 8:8. Do kraja te četvrtine uspjeli su igrači s Višnjika opet se malo odvojiti te su uoči zadnjih osam minuta vodili 11:9.

Odučujuću dionicu riješili su također u svoju korist te su na kraju stigli do petog mjesta u državi. Ivan Vrbnjak bio je prvo ime kod Zadra s 5 golova. Marin Jakupović dao je 3 isto kao i Roko Jurišić po 1 su dodali Čačić i Jovančević.

Prvenstvo su Zadrani završili s omjerom od tri pobjede (Medveščak, Solaris, Primorje) i tri poraza( POŠK, Jug, Primorje). Ono što je najvažnije je da su dečki još jednom pokazali da pripadaju samom vrhu hrvatskog vaterpola u svom uzratsu. Uz malo više sportske sreće i odvažnosti, i medalja je mogla put Zadra. Tko zna, možda stigne u Kup natjecanju.