18 tra 2024
Pera preko Schnyder do polufinala kvalifikacija Australian Opena!
Naslovna slider

Pera preko Schnyder do polufinala kvalifikacija Australian Opena!

Zadarska tenisačica Bernarda Pera sjajno je otvorila tenisku 2018. godinu. U prvom kolu kvalifikacija prvog Grand Slama sezone Australian Opena u Melbourneu s 2:0 u setovima bila je bolja od Austrijanke Patty Schnyder, 150. igračice na WTA listi. Prvi set Pera je pobijedila s uvjerljivih 6:3, dok je drugi uzela nakon tie-breaka 7:6.

U drugom kolu Pera, koja igra pod američkom zastavom, snage će odmjeriti protiv 183. tenisačice svijeta Rumunje Irine Bare, koja je s 2:1 u setovima nadigrala bugarsku igračicu Sesil Karantantchevu.
Pera i Bara već su jednom ukrstile rekete. Bilo je to u drugom kolu prošlogodišnjih kvalifikacija US Opena kada je naša igračica slavila sa 6:3 i 6:4.

Recimo i kako je Pera u kvalifikacije Australian Opena ušla s najboljim rankingom karijere. Otprije tri dana nalazi se na 126. mjestu WTA ljestvice što je pomak za dva mjesta od onog na kojem je zaključila za nju vrlo uspješnu prošlu godinu.

Ukoliko Zadranka uspješno odradi još dva kvalifikacijska meča naći će se u glavnom turniru koji počnje za četiri dana, odnosno 15. siječnja.