27 srp 2024
S. Vranković: Treba nam podrška zadarskih tribina. Kup u Zadru: Zašto ne, sve će se znati kroz koji dan.
Košarka

S. Vranković: Treba nam podrška zadarskih tribina. Kup u Zadru: Zašto ne, sve će se znati kroz koji dan.

Nakon 2010. godine Hrvatska košarkaška reprezentacija opet će gostovati u Zadru. Igrači izbornika Ivice Skelina u Krešinom domu će u mjesecu veljači odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo. 23. veljače igrat će protiv Rumunjske a tri dana kasnije protivnik će im biti Nizozemska.

Potvrdio nam je to predsjednik HKS-a, Stojko Vranković.

„Sve je dogovoreno, stižemo u Zadar i jako sam sretan radi toga. Trebamo dobru atmosferu nakon lošeg ulaska u kvalifikacije a boljeg mjesta za napraviti košarkašku ludnicu sigurno nema od Zadra. Veselim se tim danima i uvjeren sam da ćemo se na krilima publike vratiti na pravi kolosijek.”

Marko Popović opet u reprezentaciji.

“Nisam ja taj koji poziva igrače. To radi izbornik Skelin. Sigurno je da će zvati sve najbolje, vidjet ćemo se tko će se odazvati. Što se tiče Marka, igra u izvrsnoj formi i bio bi nam itekako dragocjen u tim susretima”.

Dvadeseta je godina otkako hrvatski Kup nosi ime po Kreši Ćosiću. Završnica će se igrati od 14. -17. veljače u još uvijek nepoznatom gradu domaćinu. Kuloari govore da će to biti Zadar.

„Nemam ništa protiv toga, dapače. Mislim da bi to i bio red. Kroz koji dan donijet ćemo odluku o tome. Zadar kotira jako visoko, sve će se znati vrlo skoro”.

Foto: Večernji.hr