02 ožu 2021
A. Zanki iz Judo kluba Zadar: Moto kluba je stvaranje društveno korisne osobe i mislim da u tome i uspijevamo
Borilački

A. Zanki iz Judo kluba Zadar: Moto kluba je stvaranje društveno korisne osobe i mislim da u tome i uspijevamo

Iza predstavnika Judo kluba Zadar i više je nego uspješna sezona. Članovi kluba nastupili su na mnogim natjecanjima na kojima su po običaju ostvarili i više nego dobre rezultate.

Zadovoljan postignutim je trener Ante Zanki.

“Jako smo sretni, osvojili smo stotinjak medalja. Odradili smo devetnaest natjecanja što je zavidan broj. Što se tiče nastupa na državnim prvenstvima tu smo osvojili deset odličja, imamo dva državna prvaka do 14  godina, Donat Martinović i Nora Zekanović. Mlađi kadeti, do 16 godina, Luka Mijić je bio brončani, kadeti do 18 godina, Nina Katuša je bila brončana, Nina Katuša je i kao juniorka bila druga dok je Stipe Šestan, mlađi senior do 23 godine bio srebrni, Nina Katuša, koja nastupa u svim uzrastima je tu bila brončana. Nina Katuša iako tek sedmanaestogodišnjakinja je i kao seniorka uspjela osvojiti medalju dok je Jurica Mustać na studentskom prvenstvu bio treći”.

Medalje su osvojene u svim dobnim uzrastima.

“To je ono na što smo posebno ponosni. Sve to pokazatelj je da se u klubu dobro i sustavno radi i na tome ćemo biti ustrajni i dalje”.

Judo u Hrvatskoj i Zadru.

“Jako napreduje kako organiziacijski tako i rezultatski. Sada imamo i viceprvaka Europe što bi trebalo još dodatno iskoristiti i na samoj popularizaciji ovog olimpijskog sporta. Kod nas u Zadru judo,  mi u klubu uvijek držimo jedan pristojan nivo, kako što se tiče rezultata tako i same organizacije. Uvijek se može bolje, tome težimo, ali nije lako”.

Nina Katuša u JK Zadar sada je iskočila u prvi plan.

“I Nina će uskoro po završetku srednje škole otići po svemu sudeći na fakultet u Zagreb. To je onaj najveći problem i kod nas, prelazak iz juniora u seniore teško je uspješno prebroditi. Svi oni još neko vrijeme ostanu u sportu, konkretno kod nas u judu ali nije to više onaj pravi trenažni proces koji bi jamčio nešto više. To je tako i s tim smo se nažalost pomirili. Moto kluba je stvaranje društveno korisne osobe i mislim da u tome uspijevamo”.

Planovi za 2018. godinu.

“Podignuti rezultate na seniorskoj razini i to pogotovo kod muškaraca. Blizu smo tome i probat ćemo plasirati se i na seniorski europski kup. To bi bilo izvrsno” – na kraju će Zanki.