F. Milin: Plasman na Azijsko prvenstvo je prioritet

Vrijeme čitanja: < 1 min

Zadarski nogometni stručnjak Ferdo Milin od mjeseca srpnja nalazi se na dužnosti izbornika U-17 selekcije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vrijeme aklimatizacije je prošlo, kako sada gleda na sve.

„Na početku je bilo teško, doći u jednu sasvim novu kulturu i sistem rada. Međutim, vrlo brzo smo sve posložili, napravili smo jedan dvogodišnji plan za sve selekcije za koje smo zaduženi ja i moj pomoćnik Lješević. S realizacijom toga počinjemo odmah od 1. siječnja. Bit će tu puno turnira, prijateljskih utakmica, ljeto ćemo najvjerojatnije provesti po europskim kampovima. Zadovoljan sam i veselim se onome što nas očekuje“.

U rujnu su bile održane kvalifikacije za Azijsko prvenstvo. To je Ferdi trebao biti prvi test, nažalost, nije odrađen.

„Nismo igrali zbog složene političke situacije, odlučeno je da nećemo igrati i nema tu puno priče. Šteta jest, ali eto sada sam dobio i malo više vremena za pripremiti se za nove, koje su nam ipak prioritet u mjesecu rujnu. To je ono čemu teže, meni je to također veliki izazov i nadam se da ćemo uspjeti zajedničkim snagama taj cilj i realizirati“.

Nekakva usporedba hrvatskih mladih igrača i momaka iz Emirata.

„Naši imaju bazu, istrenirani su za razliku od njihovih. Oni imaju dosta problema sa svime time, kako od tehničkih tako i taktičkih stvari na kojima trebaju još puno raditi. Međutim, ima i tu materijala, nekoliko momaka ukoliko nastave s ovakvim radom bi kroz neko vrijeme mogli sreću potražiti i u europskim ligama“.