16 svi 2021
Tomo Gluić: Svi koji su mogli doći odmah su se odazvali humanitarnoj akciji za OŠ Voštarnica
Futsal

Tomo Gluić: Svi koji su mogli doći odmah su se odazvali humanitarnoj akciji za OŠ Voštarnica

U u sklopu malonogometnog turnira „Futsal Čarolija“ u subotu s početkom u 19 sati održat će se malonogometna poslastica – nogometne snage odmjerit će momčad OŠ Voštarnica i izabrani sastav zadarskih internacionalaca, Zadarska dica.

Organizatori ove utakmice su Tomo Gluić i Dragan Župan, a na njihove pozive rado su se odazvali svi, poglavito iz razloga što će sav prihod od ulaznica ići u humanitarne svrhe, Osnovnoj školi Voštarnica.

Prošle godine je odigrana prva povijesna utakmica NK Zadra protiva Zadarske dice, čiju ekipu su činili zadarski internacionalci Subašić, Vrsaljko, Santini i ostali… Kao idejni začetnici utakmice kakav je osjećaj bio vidjeti cijeli zadarski talent na jednom mjestu?

“Neopisiv je osjećaj bio vidjeti sve te dečke prošle godine zajedno kako se druže i igraju humanitarnu utakmicu u svom gradu. Kad vidite takvu koncentraciju talenta i igračke vrijednosti, kad čujete imena klubova u kojima ti dečki igraju morate osjetiti ponos i zadovoljstvo”.

Opišite nam ukratko put od ideje do same realizacije?

“Moramo priznati da se prošlu godinu sve odigralo relativno brzo. Iako nije lako okupiti sve te dečke u isto vrijeme zbog njihovih obaveza prošle godine nam se sve poklopilo. Pošto su u vrijeme Božića više – manje svi dečki doma u Zadru odlučili smo ih sve kontaktirati, a i ukazala nam se prilika da humanitarni karakter Futsal čarolije upotpunimo sa jednom ovakvom utakmicom. Nikog nije trebalo nagovarati, svi koji su mogli doći su se spremno odazvali.

Karika koja nedostaje da bi emocije bile potpune, Luka Modrić na Futsal Čaroliji?

“Sigurno je da bi dolazak Luke bio šlag na tortu ovakve utakmice. Ako bude slobodan nadamo se da će biti u Mocirama među svojim prijateljima i suigračima”.

Tko su voditelji koji će ove godine imati slatke brige u odabiru igrača?

“Ferdo Milin i Želimir Terkeš bit će ovogodišnji izbornici. Milin i njegov pomoćnik Ivan Legati voditi će momčad sastavljenu od Zadrana koji igraju u hrvatskim klubovima, a Terkeš će uz asistenciju Bepa Bajla voditi momčad sastavljenu od Zadrana koji nastupaju u stranim klubovima”.

Turnir je humanitarnog karaktera, kako zadarski internacionalci gledaju na to?

“Svi su se rado odazvali na naš poziv. Iz razgovora sa dečkima mogu reći da je svima lijepo doći kući i zaigrati sa svojim bivšim suigračima i prijateljima, a još je ljepše kad se igra u humanitarne svrhe. Ova utakmica odigrava se u sklopu malonogometnog turnira Futsal čarolija koji je humanitarnog karaktera, a sav prihod od turnira i utakmice ide prema OŠ Voštarnica”.