Hrvači HK Zadar nastupili na Božićnom međunarodnom turniru u Zagrebu

Vrijeme čitanja: 2 min

U Zagrebu na Pešćenici održan je 26. Božićni turnir, međunarodni hrvački turnir za dječake i kadete, na kojemu su nastupile 33 ekipe, ukupno 198 natjecatelja iz Slovenije, Grčke, Srbije, Mađarske, Češke, Rumunjske, Poljske, Moldavije, Italije, Bugarske i Hrvatske.

S obzirom na navedenu konkurenciju hrvači HK Zadar nisu imali lak zadatak za kraj sezone: Roko Strika do 66 kg u konkurenciji osam hrvača ostvario je dvije pobjede i jedan poraz te je s ovim rezultatom osvojio treće mjesto kroz repasaž natjecanja. Roko je prvu pobjedu ostvario protiv Brož Davida iz Češke, zatim je od Mihaela Salajca iz HK Hrvatski dragovoljac izgubio, Salajec je izborio finale i tim rezultatom omogućio Roku borbu u repasažu protiv Josipa Gretića iz HK Lika što je Roko iskoristio na najbolji mogući način i pobjedom došao do trećeg mjesta.

Šumski Josip do 53 kg, inače naš aktualni prvak Hrvatske grčko-rimskim načinom i srebrni u slobodnom načinu hrvanja, na ovom međunarodnom turniru imao je odličnu pobjedu protiv Pretković Domagoja iz HK Vindija. U borbi protiv Manchia Masima iz Italije upisao je jedan nesmotreni poraz nakon dvije izgledne mogućnosti za pobjedu što ga je kasnije koštalo nastavka  natjecanja.

Kolega Moreno do 73 kg, aktualni prvak Hrvatske upisao je dva poraza protiv Olei Alessandra iz Italije i u repasažu od Molanar Davida iz HK Partizan te se oprostio od ovog međunarodnog turnira.

Šime Urić do 47 kg prvu borbu protiv Kuručev Vanje iz HK Partizan upisao je poraz a kako Vanja nije nastavio pobjede do finala i naš Šime je završio ovo natjecanje bez medalje.

Trener u HK Zadar, Vladimir Menčik.

“Možemo biti zadovoljni samim tim što smo ove godine osvojili 92 medalje (22 zlata, 29 srebrnih i 41 brončane), a samo s jednog natjecanja nismo se vratili s osvojenom medaljom. Najvažnija natjecanja u godini bila su nam prvenstva Hrvatske na kojima smo ove godine osvojili 16 medalja u svim uzrasnim kategorijama osim u uzrastu kadeta i to 2 zlata, 4 srebra i 10 brončanih medalja. Naš međunarodni turnir Zadar open doživio je svoje 6 izdanje i ostvario sva naša očekivanja vjerujemo kako je upravo kvalitetna organizacija doprinjela velikom interesu za hrvanjem u našem gradu. Nakon kratke pauze između Božića i nove godine nastavljamo sa klupskim pripremama i nestrpljivo očekujemo novu sezonu natjecanja”.