Odbojkaši Zadra u “biti ili ne biti” utakmici dočekuju Šibenik, odbojkašice Zadra ugošćuju Rovinj!

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkaši Zadra danas će u sklopu 11. kola Prve lige odigrati možda i najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. U goste im u 15 sati stiže momčad Šibenika, a ukoliko se žele plasirati među četiri prvoplasirane ekipe koje će nakon osnovnog dijela prvenstva boriti za doigravanje, Zadranima u današnjem dvoboju igra samo pobjeda i tri boda. Trener Zadra, Marin Masnić.

„Pa prije svega očekujem jednu dobru utakmicu protiv dobrog protivnika koji nas je u prvom međusobnom dvoboju pobijedio glatko 3:0. Dobro smo trenirali ovaj tjedan iako ne izgledamo bajno u posljednje vrijeme. Bit ćemo, nažalost, oslabljeni bez pomoći prvog dizača Tomislava Mišlova i primača Mislava Lučića.  No, nadam se da će ovi ostali dati sve od sebe. Ovo nam je zadnja utakmica u ovoj godini i stvarno nam je „biti ili ne biti“. Moramo je pobijediti kako god znamo i umijemo.“

Jednako važnu, no puno lakšu utakmicu 11. kola Prve lige danas igraju i odbojkašice Zadra kojima u goste stiže ekipa Rockwool iz Rovinja. Istranke u dosadašnjem dijelu prvenstva još uvijek nisu okusile slast pobjede, a da se radi o ekipi koja ne bi smjela previše namučiti Zadranke govori i podatak kako su u deset utakmica osvojile tek dva seta. Odbojkašice Zadra uvjerljivo su slavile i u Rovinju, pa je prilično lako zaključiti kako je današnja utakmica tek formalnost pri knjiženju nova tri boda.

„Iako sve navodi da možemo tako razmišljati, mi igračice na to nemamo pravo“, rekla pomalo upozoravajuće igračica Zadra Ana Sunara i dodala:

„Na nama je da se trudimo kao što uostalom to i radimo na svakoj utakmici. Ekipa Rockwoola po godinama igračica spada u vrlo mladu ekipu ali to ne znači da se možemo opustiti. Dapače. Moramo ovu utakmicu shvatiti i odigrati ozbiljno i iskoristiti je za pripremu završnice Dalmatinskog juniorskog prvenstva koje nas očekuje idući tjedan.“

Susret odbojkašica Zadra i Rockwoola počinje u 19 sati u dvorani 4 ŠC Višnjik.

 

Foto: Sport023/ OK Zadar