16 svi 2021
T. Filipi: Bila je ovo sezona iz snova, spreman sam za još veći iskorak
Borilački

T. Filipi: Bila je ovo sezona iz snova, spreman sam za još veći iskorak

Iza zadarskog boksačkog teškaša Tonija Filipija, člana zagrebačkog Gladijatora sezona je a i godina koje će se vrlo rado u budućnosti prisjetiti. Ostvario je Toni u njoj niz vrhunskih ostvarenja kojima je još jednom skrenuo pozornost na sebe.

Najveći uspjeh bila je srebrna medalja na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine, koje je u ožujku ove godine bilo održano u rumunjskoj Braili. Medalju je Toni najavio nešto ranije osvajanjem jakog turnira u mađarskom Debrecenu. U Finskoj na Tammer turniru bio je srebrni, na Svjetskom kupu u Rusiji peti dok je i viceprvak Hrvatske u kategoriji do 91 kilograma.

„Definitivno sezona iz snova. Ne mogu se požaliti iako uvijek težim boljem i većem. Nikad se ne zadovoljavam postignutim jer znam da imam još dosta prostora za puno veće stvari. Ovo što sam do sada ostvario je samo dio onog što želim. Put do toga je trnovit ali ja sam spreman. Na meni je samo da treniram i vjerujem da će rezultati biti još bolji“.

Druga je godina kako je Zadar zamijenio Zagrebom. BK Gladijator i trener Tomo Kadić puno su mu pomogli u fazi aklimatizacije.

„Nije bilo lako kad smo ja i brat Bepo tek došli. Međutim, Tomo i drugi dečki iz kluba su nam puno pomogli. Stvarno su svi uvijek na raspolaganju i to mi puno znači. Sada je sve kudikamo lakše, uvjeti koje imam su izvrsni i moje je samo da u dvorani treniram“.

Za kraj smo ostavili i prvog čovjeka BK Gladijator, Tomu Kadića koji često svoje dečke dovodi u Zadar na pripreme.

„Obožavam Zadar, imam tu puno prijatelja i kad god nam se opet ukaže prilika mi ćemo doći do Zadra“.

Osvrt na sezonu Tonija Filipija.

„Mislim da njegovi rezultati najbolje govore o njemu. Vrhunski dečko, pravi profesionalac pred kojim je strašna budućnost. Međutim, idemo polako, korak po korak. Kao nekakav cilj sebi smo postavili nastup u Tokiju na OI za tri godine. Mislim da će Toni tada biti pravi ali kao što sam rekao ne žurimo. Skupa donosimo odluke i s puno vjere i optimizma gledamo prema naprijed“.