Mazija uoči Trešnjevke: Ako budemo “unutra” onda je sve moguće

Vrijeme čitanja: < 1 min

Pred košarkašicama Zadra dvoboj je 10. kola u natjecanju Prve lige za žene u kojem ih očekuje gostovanje kod lidera prvenstva Trešnjevke. Nakon domaćeg poraza od Medveščaka u prošlom kolu, ispred Zadranki je još jedna teška utakmica u kojoj će morati biti na maksimumu svojih snaga i koncentracije ukoliko žele stići do svoje pete pobjede ove sezone.

A da je pred našim košarkašicama jedan uistinu rudarski posao u nastojanjima da upišu nove bodove dovoljno govori podatak kako Trešnjevka u dosadašnjem dijelu lige još nije upisala nijedan poraz, a pritom je nanijela poraz i „nedodirljivom“ Medveščaku.

Utakmicu je najavila trenerica Zadra, Marija Mazija.

„To je još jedna utakmica gdje će biti na „nož“ i gdje će biti vrlo teško. Trešnjevka po meni igra najljepšu košarku u ovoj našoj ligi. Agresivno s puno trke u svim smjerovima, a imaju i vanjski šut te unutarnju igru. Ako mi budemo na razini igre kao što smo bili na utakmici protiv Medveščaka u prošlom kolu onda se nemamo čemu nadati. No, ukoliko budemo koncentrirane i glavom „unutra“ u utakmici onda možemo imati utakmicu u svojim rukama.“

Zadranke će u Zagrebu biti lišene usluga razigravačice Tee Turić za koju je sezona najvjerojatnije završila. Naime, Splićanka je na utakmici protiv Raguse ozlijedila koljeno, a magnetska je rezonanca kasnije utvrdila tešku ozljedu puknuća prednjih križnih ligamenata.

Utakmica košarkašica Trešnjevke i Zadra na rasporedu je od 18 sati i 30 minuta.

 

Foto: ŽKK Zadar facebook