29 ožu 2024
Infarktna završnica: Zadar na krilima Bostica slavio kod Mege
Košarka

Infarktna završnica: Zadar na krilima Bostica slavio kod Mege

Košarkaši Zadra u 10. kolu ABA lige upisali su treću gostujuću pobjedu ove sezone, ukupno četvrtu u ligi. Zadrani su na krilima sjajnog Joshue Bostica u Srijemskoj Mitrovici svladali domaću momčad Mega Bemax 73-71. Bila je to prva gostujuća pobjeda Zadra kod Mege iz petog pokušaja.

Zadrani su odlično otvorili susret i na krilima odličnog Bostica na poluvremenu vodili deset razlike (45-35). U nastavku je domaća momčad zaigrala znatno agresivnije i na kraju treće četvrtine Zadar je imao samo dva koša prednosti (56-54).

Završna četvrtina ponudila je pravu dramu. Dvije minute prije kraja vodstvo Mege 68-66 ubačajima iz slobodnih bacanja poništio je Joshua Bostic (12-12 iz slobodnih bacanja) te stvari vratio na početak.

Domaćini su minimalno poveli jednim ubačajem Čančara (69-68), da bi Bostic ukrao loptu i poslužio Ivanova u kontri koji polaže za minimalnu prednost Zadra (70-69), 39 sekundi prije kraja. Mega nakon toga ima napad za pobjedu, a suci 14 sekundi prije kraja sviraju peti prekršaj Bostica nad Rebićem.

Međutim, domaći igrač promašuje oba slobodna bacanja, a lopta dolazi do Luke Božića koji zabija oba slobodna bacanja i podiže zadarsku prednost na +3, deset sekundi prije kraja.

Domaćin je preko Sinoveca pokušao izboriti produžetak, ali je loptu uhvatio Ive Ivanov i poslužio Lovru Bašića koji jednim ubačajem s linije slobodnih bacanja potvrđuje veliku pobjedu Zadra. Veliko slavlje gostiju nastavilo se u svlačionici gdje je ‘pao’ još jedan pobjednički selfie Naglićeve momčadi.

Prije svega čestitao bih kolegi Milojeviću na jednoj odličnoj utakmici, koja je za nas bila izuzetno važna. Uspjeli smo doći do treće gostujuće pobjede, a s obzirom da je nama cilj opstanak u ABA ligi mislim da ne treba posebno isticati koliko je ona vrijedna. Pogotovo protiv momčadi Mege koju jako respektiram. Mislim da je ovo ujedno i prva pobjeda Zadra u gostima kod ovog protivnika i time je još i vrjednija. Ono što svakako veseli je da iz utakmice u utakmicu pokazujemo jedinstvo i stabilnost u onim trenucima kad se utakmice „lome“. Pokazujemo karakter koji će nam jako trebati u narednim dvobojima pogotovo u ovoj prvoj kola slijedi, a to je Olimpija u petak u dvorani Krešimira Ćosića – rekao je trener Zadra Aramis Naglić.