20 sij 2021
Borilački

Odlični nastupi TK Zadar u Splitu i Vukovaru

U Splitu je održan Kup Marjana, natjecanje za Mlađe kadete ( 9 do 11  godina) i Kadete (12 do 14 godina). Nastupilo je 200 natjecatelja iz 16 klubova iz Hrvatske i Hercegovine, uz koje su nastupili i osam najmlađih borca iz Taekwondo kluba Zadar.

Istovremeno je u Vukovaru održan Kup Branitelja Vukovara na kojem je nastupila Zadranka Ariana Oreč u sastavu Hrvatske kadetske reprezentacije.

Ariana je nastupila u kadetskoj kategoriji -51 kg u kojoj je pobijedila u tri borbe sve svoje protivnice i osvojila zlatnu medalju a i pehar u obliku ranjenog vukovarskog vodotornja za najbolju kadetkinju turnira.

U Splitu na Kupu Marjana najbolja je bila kadetkinja Teuta Uskok u kategoriji -55 kg  koja je kroz tri kola došla do zlatne medalje. Megi Lerga u kat – 59 kg morala se zadovoljiti osvojenim broncom, kao i Karlo Uskok u kat – 37 kg. Kadetkinja Paola Tomrecaj u kat -44 kg izgubila je u četvrtfinalu u borbi za medalju.

Kod Mlađih kadeta najbolji je bio Leon Dragović u kat – 30 kg koji je uz dvije pobjede izgubio finale i osvojio srebrno odličje. Karlo Škara (-33 kg), Rea Marcelić (- 30 kg) i Antonija Čirjak (- 36 kg) nisu uspjeli doći do medalje.

S ovim odličnim rezultatom najmlađi borci TK Zadra završavaju ciklus sezone 2017.