11 kol 2022
Zadranin Toni Dujmenović stekao profesionalnu A licencu u svijetu tenisa. Svaka čast.
Naslovna slider

Zadranin Toni Dujmenović stekao profesionalnu A licencu u svijetu tenisa. Svaka čast.

U prvoj polovici mjeseca studenog u Milanu(Italija) održao se ATP masters turnir NextGeneration 2017 u sklopu čega je organiziran simpozij Global Professional Tennis Coach Associatian (GPTCA) u suradnji sa Association of Tennis Players ( ATP-om).

Ujedno, pri tome je organizirano polaganje A – licence od GPTCA- certifed by ATP te mnoga teniska teoretska i praktična predavanja od strane jednih od najutjecajnijih trenera današnjice kao što su Tony Nadal, Claudio Pistolesi, Rainer Schuettler, predsjednik organizacije Alberto Castellani, jedan od najutjecajnijih managera u svijetu tenisa Dirk Hordorff i mnogi drugi poznati treneri i predstavnici ATP-a.

Među svom tom teniskom elitom bio je i zadarski teniski trener Toni Dujmenović iz TK Borik.

„Godinu dana nakon što sam aplicirao i priložio sve papire kojima udovoljavam stroge tražene kriterije od strane GPTCA odobreno mi je pristupiti polaganju navedenoga uz još 20-tak drugih trenera iz drugih krajeva svijeta. Nakon dvije prezentacije  i dva iscrpljujuća ispita našao sam se u krugu nekolicine trenera koji su zadovoljili struku GPTCA-ATP te s ponosom mogu reći da sam primio diplomu za A- licencu koja će službeno početi vrijediti s narednom godinom dok u međuvremenu trebam napisati još i završni rad“.

Definitivno, veliko priznanje mladom zadarskom stručnjaku.

„Oduševljen sam postignutim jer ovo je vrhunac znanja i postignuća u svijetu tenisa koje mi otvara mnoga vrata i opcije za daljni osobni razvoj i napredak. Nakon što sam na simpoziju upoznao mnoga poznata imena, ostvario nove kontakte, stekao nova poznanstva te razmijenio mnoga razmišljanja i stavove s velikim brojem trenera diljem svijeta shvatio sam kako dodatno unaprijediti Teniski klub Borik gdje sam predsjednik i glavni trener, te posebno vlastitu tenisku akademiju koju vodim zadnje četiri godine. U njoj imam dva izvrsna igrača izvan RH ali bih također volio stvoriti jednog ili više naših lokalnih igrača koji će se jednoga dana boriti na međunarodnim turnirima“.

Nekoliko ciljeva je Dujmenović postavio ispred sebe koje želi realizirati u dogledno vrijeme.

„Zacrtao sam dva nova cilja za narednu godinu, a to su organizacija 1. GPTCA – ATP kongresa za teniske trenere u Hrvatakoj/Zadru s 5 jakih međunarodnih teniskih trenera licenciranih od GPTCA, nekoliko jako poznatih bivših profesionalnih igrača, kondicijskim trenerima, fizioterapeutima, nutricionistom i sportskim psiholozima s kojima ćemo napraviti jedan veliki projekt kojim bi prenijeli svoja znanja i mogućnosti na druge trenere u Hrvatskoj i inozemstvu, a pri čemu bi određeni treneri koji bi zadovoljili kriterije organizacije mogli polagati za diplomu C- licence GPTCA-ATP.  Drugi cilj mi je kandidatura za predsjednika Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA) za Republiku Hrvatsku koja bi se trebala održati u 2018 godini. Želio bih pomoći i omogućiti svim teniskim trenerima u Hrvatskoj izobrazbu od strane GPTCA, organizaciju samoga GPTCA u RH podići na jednu višu razinu te organizirati dovoljan broj seminara i kongresa u Hrvatskoj za sve domaće i međunarodne trenere kojim bi stekli nove kontakte i poznanstva u svijetu tenisa a samim time i napredovali bi u svojoj struci“.

Put do ovog bio je dosta trnovit, stoga se Toni poželio i ovim putem nekima od zaslužnih želio zahvaliti.

„Zahvalio bih se organizacijskom odboru GPTCA-ATP-u i predsjedniku Castellaniju na pruženoj prilici koju sam smatram apsolutno opravdao, kolegama iz tenisa, prijateljima, poslovnim suradnicima te ponajviše svojoj obitelji koja je uvijek bila moja maksimalna podrška u svim trenucima moje karijere“.

Čestitke Toniju, nadamo se da će vrlo skoro njegovim putem krenuti još pokoji naš sugrađanin.