29 ožu 2024
Ivica Perić i Mario Baljak iz Kuglačkog kluba Zadar izborili nastup na pojedinačnom PH!
Kuglanje

Ivica Perić i Mario Baljak iz Kuglačkog kluba Zadar izborili nastup na pojedinačnom PH!

Ivica Perić i Mario Baljak iz Kuglačkog kluba Zadar izborili su nastup na pojedinačnoj završnici Prvenstva Hrvatske nakon što su na 27. pojedinačnom prvenstvu Dalmacije osvojili drugo, odnosno peto mjesto. Na dva natjecanja, koja su se održala u Šibeniku i Zadru, prvo mjesto osvojio je bivši igrač Zadra, sada član splitskog Mertojaka, Hrvoje Marinović.

Ukupno gledajući, Marinović je imao zbir od 1306 poena, Perić od 1263, a Baljak od 1236. Perić je tako ponovio prošlogodišnji uspjeh kada je također na pojedinačnom prvenstvu Dalmacije zauzeo drugu poziciju.

„Jako mi je drago što sam nakon poduže pauze opet počeo bacati i što sam na ovom natjecanju ostvario ovako dobar rezultat. Moram priznati kako je Hrvoje Marinovićć u ovom trenutku za klasu više od svih nas koji smo nastupili i kako na prvenstvu Hrvatske slovi za jednog od favorita. Žao mi je što smo iz Kuglačkog kluba Zadar samo ja i Mario prošli na završnicu. Bio bih jako sretan da je to pošlo za rukom još nekom od naših suigrača“, rekao je Perić.

Nažalost, na prvenstvo Hrvatske iz svake regije plasira se prvih 6 kuglača. Tako je Marko Jeličić ostao kratak za jedno mjesto, odnosno završio je kao sedmi. Marin Colić bio je deseti, Luka Ukalović petnaesti, a Josip Kartelo devetnaesti.

Kvalifikacije završnice prvenstva Hrvatske, kao i samo finale, održat će se idućeg mjeseca u Zaprešiću, odnosno Zagrebu.