18 tra 2024
Srebro zadarskog boksačkog teškaša Tonija Filipija u Finskoj
Borilački

Srebro zadarskog boksačkog teškaša Tonija Filipija u Finskoj

Zadarski boksački teškaš Toni Filipi, član zagrebačkog BK Gladijator osvojio je drugo mjesto na 38. po redu Međunarodnom turniru u Tammeru (Finska). Do finalne borbe Filipi je bio bolji od dva svoja protivnika. Nažalost, zlato nije uzeo njegov suparnik Foreest Scott iz Škotske zadobio je naklonost sudaca u vrlo izjednačenoj borbi gdje je sudsko bodovanje bilo šaroliko. Foreest je dobio na kraju i pehar za najboljeg boksača turnira, a inače je i 8 puta za redom prvak Škotske.

O svom nastupu u Finskoj, Toni je rekao.

„Drago mi je da sam osvojio medalju, biti u finalu nije mala stvar. Još uvijek nisam u boksačkoj formi. Tek se uboksavamo, mislili smo da je dovoljno, ali suci nisu procijenili tako. Osjetio sam da sam ga imao uzdrmanog u prvoj i drugoj rundi, ali eto malo je nedostajalo. U svakom slučaju još jedan dobar meč s dobrim protivnikom. Šteta, bit će bolje drugi put“.

Kako je vidio Tonijeve borbe pitali smo i trenera Tomu Kadića.

„Ovo je prvi po redu turnir na početku sezone u natjecateljskom periodu i možemo biti zadovoljni, znali smo da će nam biti teško, zapravo tek smo završili prvi dio bazičnih priprema i samim time još nismo na boksačkom nivou koji možemo očekivati. U finale smo ušli s dozom opreza jer već ovaj tjedan putujemo na PETROLEUM SVJETSKI KUP koj se održava u Ruskom Beloyarskyu i samim time ovaj turnir nam je služio kao prvi dio priprema. Ostaje žal za zlatom, ali zadovoljni smo da nije došlo do ozljede zbog koje bi morali propustiti Svjetski kup, a uz malo sreće nadamo se tamo i kojoj medalji. Toni je vrhunski sportaš i boksač, a zlatne medalje i još bolji rezultati će doći jer mi smo tek krenuli“.