19 tra 2024
M. Režan: Sretna sam, s puno optimizma gledam na nastavak kvalifikacija
Naslovna slider

M. Režan: Sretna sam, s puno optimizma gledam na nastavak kvalifikacija

Jedna od nositeljica igre Hrvatske košarkaške ženske reprezentacije je zadarska internacionalka Marija Režan. Odlično je Marija odradila obje utakmice koje su naše cure odigrale u kvalifikacijama za EuroBasket 2019 koji će održati u Latviji i Srbiji. U domaćem porazu od Švedske Režan je postigla 19 koševa dok je u gostujućoj pobjedi protiv Italije dala 35 koševa uz 13 skokova.

Kako je vidjela te dvije utakmice Marija nam je rekla.

“Nisam znala stvarno što očekivati jer smo dosta pomlađena ekipa, ali sve su to cure željne uspjeha i dokazivanja tako da sam pozitivno iznenađena. Od Švedske koja je po meni najbolja u skupini smo izgubili samo 3 koša, što mi je jako žao, ali eto, to je bila prva utakmica i nekako nismo igrali opušteno kako smo trebali. Opet smo pružili dobru igru, cure su se borile jako u obrani i malo je nedostajalo i za naše slavlje. Kao što znate Italiju smo dobili, jedna jako važna utakmica za nas i to na gostujućem terenu pred punom dvoranom. Nismo krenili baš najbolje u utakmicu ali kako je vrijeme prolazilo igrali smo sve bolje i bolje. Prvo poluvrijeme iako igra nije bila odlična nismo dozvolili da nam se odlijepe. Drugo poluvrijeme smo ušli puno bolje, čvršće i sigurnije i to je dovelo do dobrog rezultata. Sretna sam, s puno optimizma gledam na nastavak kvalifikacija”.

Priupitali smo Režan još kako se snašla u Pragu, u svom novom klubu češkoj ekipi ZVVZ USK Praha.

“Sve je izvrsno od moje aklimatizacije do igara. U češkoj ligi nemamo poraza, uvjerljivo dobivamo većinom preko 40 razlike. Što se tiče Eurolige tu je borba, omjer nam je 2-2, ima tu još puno utakmica, ali mislim da ćemo biti dobri i da ćemo svakoj ekipi pružiti otpor. Vidjet ćemo za što će to biti dovoljno na kraju, vjerujem u svoju ekipu i nadam se dobroj sezoni”. 

Foto: HKS