Taekwondo: Bronca Ariane Oreč na 23. Croatia Openu 2017

U zagrebačkom Domu sportova održan je 23. Zagreb Croatia Open WTF-G1 međunarodni turnir, jedan od najjačih taekwondo turnira u Europi. U sveukupnoj brojci od oko 1100 natjecatelja iz 252 ekipe iz 48 zemalja sa svih kontinenata nastupio veliki broj poznatih svjetskih boraca sa olimpijskim i svjetskim odličjima u borbi za bodove na WTF ranglisti za sljedeći olimpijski ciklus.

Među brojnim natjecateljima nastupili su i članovi Taekwondo kluba Zadar i na borilišta su izašle juniorke Karla Klasić i Gloria Bojo te kadetkinja Ariana Oreč.

Prvi dan je nastupile juniorke Gloria Bojo u kategoriji – 68 kg u konkurenciji 15 juniorki i u osmini finalau borbi protiv Marije Pavić izgubila; Karla Klasić u kategoriji – 59 kg u konkurenciji 20 juniorki u osmini finala u borbi protiv Amele Nicol Imrišević iz zagrebačke Čigre izgubila.

Drugi dan nastupila je kadetkinja ARIANA OREČ u kat. – 51 kg u konkurenciji 20 kadetkinja. Prvo kolo bila je slobodna. Drugo kolo izašla je protiv Poljakinje Karoline Krzykwo koju je pobijedila premoćno 17:4. U trećem kolu čekala ju je pobjednica iz prethodnih borbi Emilija Radmilović (Srbija) koju je odradila 6:0 i osigurala polufinale. U polufinalu joj je došla već poznata suparnica iz splitskog Marjana Klara Kovač, koju je u prvoj rundi vodila 6:1 u drugoj 11:5 i kad se već očekivala pobjeda Ariana je pri kraju zadnje runde popustila, Kovač je to iskoristila, stigla i prestigla sa rezultatom 11:16. Ariana je tako osvojila odlično TREĆE MJESTO i BRONČANU MEDALJU.

Kadete i juniore TK Zadra za dva tjedna (25. studenoga) očekuje u Splitu Kup Marjana, a isti dan Ariana Oreč u sastavu Hrvatske kadetske reprezentacije nastupa na turniru u Vukovaru.

Komentari

%d blogeri kao ovaj: