PK Zadar: Sedam odličja Zadrana na mitingu “Mladost 2017″”. Zlatna Barbara Ćustić.

Vrijeme čitanja: 2 min

Na bazenu PVC Mladost Zagreb održan je 45. međunarodni miting  “Mladost 2017” , najjače Grand Prix  natjecanje u Hrvatskoj. Ove je godine ekipa „Zadra“ plivala u konkurenciji od 436 natjecatelja iz 43 kluba iz 6 zemalja ( Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Italije).

Postava „Zadra“  je i ovaj puta pokazala odličnu formu  i plasirala se 21 puta u finalne utrke te je osvojila 7 odličja. Jedino zlatno odličje na ovom jakom plivačkom mitingu isplivala je Barbara Ćustić, na 5o m prsno(33,6o).

Po jedno srebrno odličje isplivali su Antonio Milin na 100 m mješovito (56,50) i Bruno Šarić na 50 m leđno (27,08) dok četiri brončana odličja pripadaju Antoniu Milin na 5o m leptir (24,7o);Brunu Šariću na 100 m leđno (59,76); Boži Puhalović na 50 m leptir(27,11) i Filipu Petaniju na 200 m leđno (2.06,52).

Veliki uspjeh na ovako prestižnom natjecanju je plasman u finalnu utrku što je PK Zadar odradio 21 put a neki i više puta. U najjačih 8, u finale A plasirali su se Antonio Milin 3 puta , Filip Petani 2 puta te Bruno Šarić, Tea Kadić i Barbara Ćustić jednom. U finalu B plivali su Barbara Ćustić,Nikita Baraba i Bruno Šarić po dva puta i Marko Radović jednom dok su u finalu C plivali Božo Puhalović tri puta , Dina Tot dva puta i Marija Dora Bačić jedan puta.

Uz osvojena odličja i uz ulazak više od deset puta  od 4-10 mjesta također je pokazatelj spremnosti natjecatelja „Zadra“ za predstojeća natjecanja naročito za nadolazeće državno prvenstvo u prosincu ove godine .

Ova natjecateljska ekipa u pratnji trenera Josipe Nekić i Željka Olujića brojala je 20 plivačica i plivača: Lea Matešić, Tea Kadić, AnnaMladenović, Andrea Anna Milin, Barbara Ćustić, Nika Kotlar, Lucija Dukić, Nikita Baraba, Nika Kotlar, Ema Molnar, Dina Tot, Eli Vulin i Marija Dora Bačić, Antonio Milin, Filip Petani, Bruno Šarić, Lovre Marković, Marko Radović, Božo Puhalović, Alan Šaponja i Josip Budak.

Cijela ova ekipa za idući vikend ima kratki predah ali zasigurno će se većina njih uključiti u organizaciju plivačkog mitinga “Sv. Krševan” koji se održava 18. i 19. studenog na bazenu Višnjik gdje će svoju spremnost pokazati plivačice i plivači iz kategorije kadeta i mlađih kadeta. Sv. Krševan se održava već devetu godinu zaredom i svake godine privlači sve više klubova i natjecatelja.