“Barakude” na Višnjiku dočekuju Rusiju. Dođite i pozdravite svjetske prvake

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas će na bazenu na Višnjiku odigrati susret 1. kola Svjetske lige protiv Rusije. Hrvatska će igrati u skupini B europskih kvalifikacija Svjetske lige. Uz nju i Rusiju tu je još i Njemačka. U skupini A natjecat će se Rumunjska, Crna Gora i Srbija, a skupinu C čine Španjolska, Mađarska i Nizozemska. Pobjednici skupina izborit će mjesto na finalnom turniru koji će biti održan u lipnju 2018. u Tokiju.

 Barakude su u Zadar stigle u nedjelju navečer. Kakva su očekivanja uoči ovog sraza rekao nam je izbornik Hrvatske, Ivica Tucak.

„Prva naša službena utakmica nakon osvajanja svjetskog zlata u gradu koji to apsolutno zaslužuje.Vjerujem da se sjećate da smo upravo na SP s njima imali jednu od težih utakmica. Vodili su nas 6:3 ali uspjeli smo tu utakmicu na kraju prelomiti u svoju korist. Jako puno ulažu u vaterpolu i vrlo brzo će doći i pravi rezultati. Svako naše opuštanje može nas skupo koštati, imamo dosta problema. Nema našeg kapetana Sukna najboljeg svjetskog igrača, Šetke dok su upitni nastupi Bušlje i Jokovića. Riječ je sve o igračima koji su nositelji naše kvalitete. Morat ćemo se dodatno homogenizirati i vjerujem da ćemo uz podršku zadarske publike uspjeti taj sraz riješiti u svoju korist”.

Hrvatska je s Rusijom također već igrala na Višnjiku u ogledu Svjetske lige 2015. godine kada smo slavili 17:9 dok smo 2013. s uvjerljivih 20:1 bili bolji od Turske. Utakmica će se igrati s početkom u 18 sati.

 

 

 

Komentari

%d blogeri kao ovaj: