Veslanje: Prvo i drugo mjesto za dva osmerca Jadrana

Vrijeme čitanja: 1 min

Dva osmerca Jadrana nastupila su u Zagrebu na već tradicionalnoj daljinskoj regati ”Osmerci na Savi”, koja je druga u nizu regata Capital cupa koji se još održava u Pragu, Beču i Budimpešti. Po lijepom vremenu, koje je nastupilo nakon jutarnje magle, nastupile su 23 posade u različitim kategorijama. Veslalo se uzvodno od mosta kod zagrebačke toplane do popularnog Hendrixovog mosta ispred Veslačkog kluba Mladost u duljini od 3.6 kilometara.

Drugo mjesto u otvorenoj kategoriji osvojio je seniorski osmerac Jadrana kojeg su veslali Josip Banović, Leon Mikulić, Andreas Vaško, Ivan Tokić, Marko Dragičević, Luka Smirčić, Stipe Vujević, Dominik Cimera i kormilar Mateo Glavić. Bio je to, za prvi nastup seniorskog osmerca Jadrana nakon dužeg vremena, solidan nastup iz kojeg se može samo napredovati.

Prvo mjesto u otvorenoj kategoriji zauzeli su veslači Mladosti predvođeni braćom Sinković postavivši novi rekord staze u vremenu od ispod petnaest minuta.

Veteranski osmerac Jadrana zauzeo je prvo mjesto u svojoj kategoriji B (36-43 godine), a veslali su ga Branimir Vujević, Filip Eškinja, Hrvoje Eškinja, Josip Stojčević, Petar Milin, Danijel Bajlo, Joško Matulić, Antonio Buča i kormilar Mateo Glavić.