Damiru Zriliću posthumno dodijeljena nagrada za životno djelo

U Rijeci je održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog boksačkog saveza na kojoj su među ostalim zaslužnim pojedincima dodijeljena i priznanja. Tako je nagradu za životno djelo, posthumno dobio Damir Zrilić, osnivač i predsjednik Boksačkog kluba Diabolik, te nekadašnji član Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza koji je preminuo nakon duge i teške bolesti 16. travnja.

Nažalost, Damir nije dočekao 22. travanj i 23. godišnjicu svog kluba koji je od svog postanka bio poznat a i dalje je kao rasadnik mnogih vrsnih i talentiranih boksača. Samo na državnim natjecanjima predstavnici Diabolika osvojili su više od 170 medalja. Dugo godina Zrilić je sudjelovao i u radu mlađih državnih selekcija. Također, bio je i član Izvršnog odbora HBS-a te predsjednik Natjecateljske komisije. Jedan je od pokretača hrvatske boksačke lige i jedan od osnivača Zadarskog boksačkog saveza.

Zahvaljujući njemu Zadar je 2007. posjetio i jedan od najvećih boksača svih vremena, bivši svjetski prvak Vitaliy Kličko dok je 2005. godine Zrilić organizirao u Jazinama meč između Stjepana Božića i Argentinca Julia Vasqueza za svjetsku WBF titulu u supersrednjoj kategoriji.

Nagradu je preuzela supruga Asia Zrilić.

 

Komentari

%d blogeri kao ovaj: