19 tra 2021
G. Reljić: U BKB ostajem dokle god dobro plaćaju a istina je da je MMA moja najveća ljubav
Borilački

G. Reljić: U BKB ostajem dokle god dobro plaćaju a istina je da je MMA moja najveća ljubav

Zadarski borac Goran Reljić prije više od dva mjeseca odradio je u Liverpoolu svoj prvi bare knuckle boksački meč, odnosno prvi boksački meč golim šakama. Nakon pet rundi odlukom sudaca Goran je bio bolji od Rickya Neldera u borbi u kojoj je dominirao od prvog trenutka.

Kakva su iskustva iz dvoboja u BKB s Nelderom.

„Mogu reći jedno zanimljivo iskustvo i nastavit ću se tu boriti dokle god bude tako dobro plaćeno. Mogu reći da je to točno ono što mi je nedostajalo u MMA mečevima, BKB je specifičan oblik borbe i jako mi odgovara. Prva borba bila je s prvakom Nelderom, jedino što mi se nije svidjelo je što sam razbio obje šake u prve tri runde koliko sam ga pogađao i dva puta bacao u knockdown tako da u preostale dvije runde više nisam mogao plasirati nokaut udarce te je borba nažalost otišla na bodove iako sam tražio brži kraj“.

Gdje je Goran sada, ima li uskoro u planu odraditi i novu borbu.

„Izvjesno vrijeme sam već u talijanskom gradu Cecina gdje treniram i pripremam se za nove izazove. Prva borba bit će već ove subote u engleskom Coventryu i to opet BKB meč. Protivnik će mi biti legenda tog sporta James Mcrory. Jedva čekam početak meča, stvarno mu se jako veselim i nadam se najboljem a to je moja pobjeda“.

Treninzi u Italiji kako izgledaju.

„Jako puno pažnje se posvećuje tehničkom aspektu. Nema onih teških sparinga za razliku od kampova u kojima sam ranije trenirao. Vidim tu velike pomake u svim segmentima i to me čini sretnim, Samo mjesto, dvorana gdje treniramo je internacionalna, ima nas sa svih strana. Međusobno treniramo, pomažemo jedni drugima kako bi svi što više napredovali uz stručno vodstvo dvojice trenera“.

Svaka čast BKB ali vjerujemo da su MMA mečevi ipak Goranova prava ljubav. Slijedi li uskoro neki.

„Istina, MMA obožavam, zadnji meč sam imao prije godinu dana i izgubio sam ga. Novi stiže vrlo skoro, 9.prosinca u Manheimu ću se boriti u kategoriji 93 kg protiv Poljaka, Dawida Baziaka. Bit će to odlično i jedva čekam“.

Za kraj smo Reljića pitali da nam kaže tko su ljudi iz  njegovog tima i što je sebi postavio kao cilj.

„Reći ću samo da ću od sada MMA mečeve i sve trening kampove raditi pod nadzorom UFC legende Remco Pardoela iz Nizozemske. Ciljevi, imam ih normalno ali pustite da to ipak zadržim za sebe i svoj tim“.

Puno sreće Gorane u nastavku karijere želi ti Sport023. S posebnim veseljem pratit ćemo tvoje nastupe.