19 tra 2024
Naglić o Bašiću: Talent je dar, ali uspjeh ovisi o radu i voljnom momentu!
Košarka

Naglić o Bašiću: Talent je dar, ali uspjeh ovisi o radu i voljnom momentu!

Trener košarkaša Zadra Aramis Naglić jučer je nakon pobjede nad Škrljevom odlučio okupljenim novinarima na konferenciji za medije pojasniti razloge male minutaže bivšeg kapetana te momčadi Lovre Bašića. Dosada Naglić uistinu nije imao tu praksu kroz medije govoriti o pojedinim igračima. Vjerojatno ne bi ni sad da ga, kako je sam rekao, na to nije natjerala prilično loša Bašićeva izvedba na jučerašnjoj utakmici ali i članak na portalu Sport023. Otvorio se Naglić onako ljudski, iskreno. I nitko mu, naravno, na tome nije zamjerio.

„Ja vam ovdje govorim kako smo i mi struka i vi novinari u konačnici krivi za ovo stanje u hrvatskoj košarci jer preskačemo postulate. Talent je dar. A rad i voljni moment je ono što igrač mora napraviti da bi došao do nekog uspjeha. Na ovaj način i takvim pisanjem direktno se djeluje na Lovru Bašića i daje mu se za pravo da se ponaša ovako kako se ponaša. Bašić je krasan dečko, Bašić je zadarsko dijete i zbog toga je i ostao u momčadi. Ali ako on ne pokazuje volju da postane vrhunski igrač onda to umjesto njega nitko ne može. On ima velikih problema u motivaciji i pristupu radu, a vi mu dajete vjetar u leđa da se ponaša ovako kao na ovoj utakmici. To mu dokle god sam ja ovdje trener sigurno neće proći.“

Novinare je zanimalo i zašto su Preston Knowles i Filip Kraljević jučer prosjedili svih 40 minuta.

„Knowles je ozlijeđen i već tri dana nije trenirao. Osjetio je ložu i rame i htjeli smo ga poštedjeti. A što se Kraljevića tiče, on nam u zadnje vrijeme ne donosi ništa  na parketu  i smatrao sam da ova momčad nije bila pravi izbor da ga vraćamo u formu jer bi to bio samo još jedan veći hendikep za njega“, zaključio je zadarski strateg.

Nažalost, Naglić je prisiljen puno energije trošiti na stvari na koje ne bi trebao te se suočava s puno problema pred možda i najvažniju utakmicu polusezone. Naime, u petak od 20 sati na Višnjiku u sedmom kolu ABA lige gostuje Igokea.

„Utakmica istine“, nazvao ju je trener Zadra.

I nije pogriješio..

 

Foto: Sport023