14 lip 2024
I. Vraneš: Presretan sam u Belgiji, uživam u svakom trenutku
Naslovna slider

I. Vraneš: Presretan sam u Belgiji, uživam u svakom trenutku

Mladi zadarski košarkaš Ivan Vraneš odrađuje svoju prvu inozemnu sezonu. Rodni Zadar zamijenio je Belgijom. Njegovo odredište ove godine je belgijski prvoligaš Kangoeroes Basket Willebroek.

Kako se snašao u novoj sredini.

„Prošlo je već tri mjeseca otkako sam stigao. Mogu reći da sam i više nego zadovoljan. Sve je super, od života izvan terena do onog što se događa na parketu. Belgija je uređena zemlja, stvarno nemam nikakvih zamjerki osim što stalno pada kiša ha,ha“.  

Četiri kola odigrana su u Euromillions League. Njegova momčad igra odlično, imaju omjer od tri pobjede i jednog poraza.

„Zadovoljni su i ljudi u klubu. Dobro smo krenuli u sezonu. Drago mi je posebno i radi trenera Damira Milačića koji mi je velika potpora i ovim putem mu se i zahvaljujem. Momčad je odlično posložena i to za sada pokazuju i rezultati. Trenira se i igra jako što meni i odgovara. U prošlom kolu pobijedili smo Charleroi kod kuće a prije toga i u gostima Liege. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno pripremljeni i idemo na pobjedu, bez kalkulacija.“

Sama liga, komentar.

„Liga je dosta jaka, momčadi su fizički moćne, tempo je strašan svih 40 minuta. Nema lakih suparnika i svako iti malo opuštanje nije dozvoljeno“

U prosjeku Ivan je na parketu 21 minutu i u tom vremenu postiže 11 koševa uz 5 ostvarenih skokova. Nije loše za 21 godišnjaka kojemu je ovo prvi inozemni angažman.

Kroz pripremne utakmice sam ušao u ritam s ostatkom momčadi i dizao sam se u formi kako su pripreme odmicale. Igram dosta i zadovoljan sam iako uvijek težim boljem. Zadnju utakmicu u napadu me nije išlo, ali nadoknadio sam to u ostalim segmentima u igri i pomogao da se dobije utakmica. Trener Milačić unosi veliku energiju i znanje u treninge i utakmice i zato napredujem korak po korak iz treninga u trening, iz dana u dan i kao igrač i kao osoba. Ovo je odlično iskustvo, s 21 godinom biti van Hrvatske i igrati kao stranac. Ono što ja očekujem je da nastavim pružati ovakve igre na oba kraja terena s puno energije i nadam se da će ovo za sve nas u klubu biti jedna uspješna sezona“.

Zaključit ćemo razgovor na pitanjem prati li i dalje KK Zadar, rastanak i nije bio baš idealan.

„Zadar je moj klub i tako će uvijek i biti. Naravno da pratim kako igraju. U kontaktu sam s Jelenkovićem i Bašićem. Želim da Lovre napokon proigra i pokaže što zna a zna puno. Iskoristio bih ovu priliku da pozdravim svog najvjernijeg navijača Maria Bašića Bašu koji je uvijek vjerovao u mene. A odnos prema meni, prošlost pripada prošlosti i na to se ne osvrćem jer sam sretan i zadovoljan s novim izazovima u životu, ali i dalje nitko neće biti sretniji od mene da Zadar opet bude ono to je odavno i zaslužio da bude“.