Uvjerljive pobjede odbojkaša i odbojkašica Zadra na Višnjiku!

Vrijeme čitanja: 2 min

U prvoj utakmici današnjeg dvostrukog odbojkaškog programa u Športskom centru Višnjik odbojkašice Zadra prilično su uvjerljivo pobijedile ekipu iz Velike Gorice Azenu rezultatom 3:0 u setovima. Prilično uvjerljivo iako su gošće u svakom setu pružile dobar otpor pogotovo do samih završnica pojedinih setova. Ipak Zadranke su zadržale mirnoću u odlučujućim trenucima i zasluženo došle do slavlja. Zadranke su tako nakon slavlja u gostima kod Kostrene upisale i prvu domaću pobjedu te su se sa šest bodova pomaknule na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, tri manje od prvoplasirane Drenove. Azena je, s druge strane, i dalje bez pobjede u novoj sezoni. Osvrt na utakmicu ponudila je igračica Zadra, Josipa Marković.

“Stvarno smo zadovoljne ovom pobjedom. Radile smo naporno cijeli tjedan i mislim da je ovaj dobar rezultat posljedica tog rada. Moram reći kako još imamo amplitude kroz setove ali isto tako vidim da to sve kroz igru možemo i ispraviti i to je ono što nas zasad čini zadovoljnima.”

A na isti način kao i njihove klupske kolegice i odbojkaši Zadra su svoj dvoboj protiv Croatije kraju priveli bez previše stresa s 3:0 u setovima. Od samog početka Zadrani su preuzeli kontrolu nad utakmicom i nisu dopustili gostima da zaprijete u nijednom trenutku. O omjeru snaga na terenu dovoljno govori podatak kako gosti iz Zagreba u nijednom setu nisu dosegnuli 20 poena. Zadovoljan je nakon susreta bio trener Zadra, Marin Masnić.

“Odigrali smo stvarno jednu sjajnu utakmicu. Od prvog do zadnjeg poena smo bili maksimalno skoncentrirani. Dobro smo proučili protivnika, imali smo sve podatke o njima i stvarno moram čestitati svojim dečkima na svemu dobrome što su napravili na ovoj utakmici. Mislim da je ovo pravi putokaz kako trebamo izgledati kroz cijelu sezonu.”

Naši su odbojkaši tako nakon tri odigrane utakmice zasjeli na prvo mjesto ljestvice sa sedam bodova. U idućem kolu Masnićeve trupe ugostit će drugoplasirani Split, dok će naše odbojkašice u Rovinju igrati protiv ekipe Rockwool.

 

Foto: Sport023