30 sij 2023
B. Miletić: Smatram da smo ipak osvojili bod a ne izgubili dva
Naslovna slider

B. Miletić: Smatram da smo ipak osvojili bod a ne izgubili dva

Nakon remija u Ukrajini te domaćeg poraza od Švedske, Hrvatska ženska nogometna reprezentacija gostovala je u Mađarskoj u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Susret s Mađarskom završio je u konačnici rezultatom 2:2.

Domaće igračice povele se su u 75. minuti golom Cziszar. Na 1:1 izjednačila je četiri minuta kasnije Žigić. U prvoj minuti sudačke nadoknade naše cure povele su 1:2 nakon pogotka Dujmenović. Ipak, kada je izgledalo da je pobejda na vidiku iz slobodnog udarca pogodila je opet Cziszar za konačnih 2:2.

Izbornik Hrvatske ženske nogometne reprezentacije, Božidar Miletić po završetku ogleda rekao je sljedeće.

„Smatram da smo ipak osvojili bod a ne izgubili dva. Nažalost, to je nogomet, igra koju svi volimo, nekad ti donese nekad oduzme. Djevojke su odigrale još jednu kvalitetnu utakmicu u nizu,taktički besprijekornu. Greške koje su se dogodile događaju se i velikim reprezentacijama ali to je i onaj put odrastanja koji jednostavno morate proći. Igračice su tužne što dovoljno govori o tome koliko vjeruju da mogu i bolje. Nekad smo slavili ovakve rezultate a sada smo tužni“.

Već 24. listopada Hrvatsku očekuje novi izazov, u Zaprešić stiže Danska.

„Ovo je energetski bila jako zahtjevna utakmica, puno je načetih igračica ali znamo tko nam dolazi i nemamo pravo da tražimo alibi. Idemo odigrati pametno i hrabro i nadati se da će i ans malo pomaziti faktor sreće“ – zaključio je Miletić .

Kvalifikacije za SP, Skupina 4:
1. Danska 3 (1)
2. Švedska 3 (1)
3. Hrvatska 2 (3)
4. Mađarska 1 (2)
4. Ukrajina 1 (1)

Foto: HNS