Škola košarke Zadar s dvije selekcije gostovala u Bratislavi

Vrijeme čitanja: 1 min

Škola košarke Zadar gostovala je u Bratislavi (Slovačka) na košarkaškom turniru sa dvije selekcije, U12 i U14. Selekciju U14 vodio je trener Marin Pulja i Slawomir Klimontowitz, a selekciju U12 trener Alen Zdrilić i Martina Šango.

Selekcija U12 odigrala je ukupno 4 utakmice i u sve četiri pobijedila te je u konačnici osvojila zlato na turniru. Selekcija U14 od 4 odigrane utakmice u dvije je pobijedila i osvojila ukupno 3.mjesto.

“Vrlo smo zadovoljni ovim sportskim uspjehom i ovim putem čestitamo svim našim dečkima na požrtvovnosti i angažmanu. Također smo sretni i zadovoljni i činjenicom da se naše sportsko prijateljstvo sa BSC Bratislavom nastavlja i produbljuje svakim novim susretom. Na tome se srdačno zahvaljujemo Moniki i Ivanu Sunari i njihovoj udruzi “Oko Jadrana” koji su i potaknuli ovu suradnju između ŠK Zadar i BSC Bratislave”, rekao je voditelj ŠK Zadar Alen Zdrilić.

Treba napomenuti kako je turnir za U14 bio za dječake rođene 2004. godine, a selektivna grupa Škole košarke Zadar imala je 10 igrača koji su godinu dana mlađi. Od pojedinačnih nagrada Marko Viduka (U14) i Vito Perković (U12) izabrani su u petorku turnira.