24 sij 2021
T. Kadić: BK Gladijator: S radošću uvijek dolazimo u Zadar. Sutra ćemo košarkašima Zadra dati podršku protiv Partizana
Borilački

T. Kadić: BK Gladijator: S radošću uvijek dolazimo u Zadar. Sutra ćemo košarkašima Zadra dati podršku protiv Partizana

Kada kažemo da u Zadar svi sportaše rado dolaze, ne lažemo. Na Banini smo u punom trenažnom procesu zatekli boksače BK Gladijator iz Zagreba. Pod vodstvom alfe i omege kluba, Tome Kadića stigli su u Donatov grad na četverodnevne pripreme.

Zašto baš Zadar pitali smo Tomu.

„A zašto ne, haha, ovdje je predivno. Jednostavno kada god mogu ja dođem u Zadar u kojem imam mnogo prijatelja. Ovdje uživam u svakom trenutku i sada sam odlučio i svoje dečke dovesti da se malo više upoznaju s vašim gradom. Uvjete koje imamo su savršeni i to vrijedi iskoristiti uoči brojnih obveza koje nas očekuju“.

Koliko momaka je stiglo i kako izgledaju treninzi.

„Ovo su ujedno i finalne pripreme za EP u Turskoj na koje će uskoro ići naš Domagoj Lovrečki. Šesnaest „Gladijatora“ je došlo u Zadar i to u svim dobnim kategorijama od kadeta, juniora do seniora. Treniramo tri puta dnevno i svakog dana posjetit ćemo neki zadarski klub kako bismo odradili što više kvalitetnih sparinga. Kao što svi znamo Zadar ima zaista kvalitetnu boksačku školu te je i to bio jedan od naših razloga zašto smo sada došli a i opet ćemo“.

Među odabranima se nalazi i naš Saljanin, Toni Filipi.

„Lijepo se barem nakratko vratiti kući. Radi se stvarno pakleno, sve u cilju da sezonu dočekamo što spremniji. Tomo ne prepušta ništa slučaju, haha, šalim se malo, odlično je i zaista sam sretan što smo došli u Zadar.“

Zna Kadić dobro da je ovdje košarka ipak sport broj jedan.

„O tome su priče napisane. Nema onoga tko voli sport da ne zna za zadarsku košarku. Dolazimo sutra Zadranima dati podršku protiv Partizana. Jedva čekamo osjetiti tu atmosferu. Eto i mi poručujemo, Igraj Zadre volimo te mi“.

Na pripremama se nalaze :

Ian Karna, Vito Kračun, Andrej Vrdoljak, Lovro Vlajki, Tin Golubić, Domagoj Lovrečki, Đani Barbir, Noa Galić, Filip Pavin, Jure Babić, Neron Goleš, Kresimir Majcen, Marko Krizanovic, Mihael Jugovic, Toni Filipi i Bepo Filipi koji zbog ozljede još ne može odrađivati sve po programu.

Pod pratnjom trenera Tome Kadića tu je i kordinator putovanja Tomislav Lovrečki.