29 ožu 2024
Naglić nakon slavlja u Skoplju: Pozivam navijače da nas podrže u sljedećim utakmicama!
Košarka

Naglić nakon slavlja u Skoplju: Pozivam navijače da nas podrže u sljedećim utakmicama!

Aramis Naglić potpisnik je druge pobjede Zadra nad MZT-om otkako je u sezoni 2012./13. ovaj skopski klub pristupio ABA ligi. Prije njega uspjelo je to još samo Anti Nazoru i to prije dvije sezone kada je Glenn Cosey povukao s 19 poena za prilično uvjerljivo slavlje od 72:60. Momčad MZT-a tada je vodio slovenski stručnjak i bivši trener Zadra Aleš Pipan.

Generalno gledajući, svaka pobjeda je velika i važna i jedna nije važnija od druge. No, ako pogledamo trenutak u kojem se sadašnji Zadar nalazi, u situaciji kada je utakmicu dobio bez nominalno prvog razigravača Jakova Vladovića i prvog centra Filipa Kraljevića, te sa samo deset igrača u sastavu od kojih dvojica nisu niti istrčali na parket, onda slobodno možemo zaključiti kako ovo nije tek obična pobjeda već jedna od onih koja vraća boju u lice, koja igrače puni samopouzdanjem i vraća im onaj osjećaj vrijednosti zagubljen malo nakon tri uvodna poraza.

A osim igračima veliki teret s leđa pao je i njihovom treneru Aramisu Nagliću.

„Čestitam svojim igračima na vrijednoj pobjedi i na tome što su ostali do kraja u utakmici i pokazali jedno jedinstvo i pamet kada je trebalo odlučiti susret. Ova pobjeda nam je jedan veliki poticaj za dalje i ovako želimo izgledati i igrati u budućnosti. Prilično čvrsto i prilično organizirano. Ja se nadam da ćemo i sljedeće dvije utakmice koje nas očekuju na Višnjiku odigrati na ovoj razini i ja već sada pozivam navijače da na pomognu u tome.“

A pred našim košarkašima sada je i prvi domaći dvoboj u nacionalnom prvenstvu. Protivnik je Zagreb, a utakmica se igra u četvrtak od 19 sati.

Nakon nje u subotu, u četvrtom kolu ABA lige u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku  gostuje Partizan.

 

Foto: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski-Dadi/ABA liga