19 tra 2024
Poraz i na startu Premijer lige; Cedevita i drugi put u dva dana bolja od Zadra!
Košarka

Poraz i na startu Premijer lige; Cedevita i drugi put u dva dana bolja od Zadra!

I drugi put u samo dva dana košarkaši Cedevite nadigrali su Zadar. Nakon pobjede u drugom kolu ABA lige, igrači trenera Jure Zdovca ovog puta su puta bili bolji i u prvom kolu HT Premijer domaće lige slavivši na domaćem parketu rezultatom 76:65. Rezultat je to koji ne očitava pravu sliku večeranje utakmice jer Zadrani su tek prvu četvrtinu bili ravnopravan takmac.

Za razliku od prošle utakmice s Višnjika u ovoj su odmah na početku iskazali određenu agresivnost na koju se domaćin privikavao puni 15-ak minuta u kojima su Zadrani u nekoliko navrata imali vodstvo. Ono je najviše bilo u minuti 27:21, no tada je Cedevita odgvorila također s agresivnom obranom na koju naši igrači nikako nisu pronalazili odgovor.

Brzom serijom odvojila se Cedevita već do kraja poluvremena na deset razlike, da bi to do kraja treće četvrtine otišlo i na preko dvadeset poena razlike. U četvrtoj su igrači Cedevite malo popustili gas pa su Zadrani uspjeli kozmetički malo uljepšati poraz u kojem su još jednom pali bez ispaljenog metka. Evo što je nakon utakmice izjavio trener Zadra, Aramis Naglić.

“Izgleda kao da nam se uvijek nešto događa međutim to su elementarne stvari. Prošlu utakmicu je Cedevita bila sjajno šuterski raspoložena, a na ovoj je u prvom poluvremenu imala gotovo 20 skokova više od nas. Mislim da je to u jednu ruku i odredilo ovoj dvoboj. Nismo jednostavno mogli pratiti ritam. Rotacija nam je sužena i na kraju sam dao i tim mladim igračima priliku da igraju. Ali moram priznati kako je razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi zaista velika. Cedevita ima sjajnu ekipu, složena je na vrijeme i svaka usporedba s mojim sastavom nema nikakvog smisla.  Što se pojačanja tiče, ako bude moguće s obzirom na sredstva koja imamo ići ćemo po pojačanja na pozicijama razigravača i krilnog igrača. Rekao sam već da je situacija u ovim trenucima na tržištu teška, a mi ne želimo samo zbog toga da umirimo navijače i javnost dovoditi nekoga tek da popuni broj.”

Trener Cedevite, Jure Zdovc.

“Uvijek se plašim ovakvih utakmica. Dobili smo rezultatski prilično lako u Zadru i onda se igrači malo opuste i pomisle da će s 20 posto snage riješiti utakmicu. Ne mogu biti baš zadovoljan u potpunosti večerašnjom utakmicom ali što je tu je. Imali smo problem s pravilom tri stranca u istom trenutku na parketu i to se posebno vidjelo kada bi Cherry izašao vani.”

Još jednom je najefikasniji u redovima Zadra bio Luka Božič koji je utakmicu završio s 19 poena. Dvocifreni na ovoj utakmici što se Zadrana tiče bio je još samo Domagoj Vuković s 10 ubačaja, dok su svi drugi debelo podbacili. Za istaknuti je podatak kako Lovre Bašić za 23 minute na parketu nije ubacio ni jedan koš. Iduću utakmicu u domaćem prvenstvu Zadrani će odigrati u četvrtak kod kuće protiv Zagreba, a prije toga u ponedjeljak ih očekuje i susret trećeg kola ABA na gostovanju kod skopskog MZT-a.