16 lip 2024
Naglić nakon poraza od Cedevite: S ovim rosterom ne možemo puno bolje!
Košarka

Naglić nakon poraza od Cedevite: S ovim rosterom ne možemo puno bolje!

Nije bilo lako treneru Zadra Aramisu Nagliću nakon poraza od Cedevite izaći pred novinare i kazati svoje dojmove poslije drugog pretrpljenog poraza u drugom kolu regionalne ABA lige. Ne iz razloga što Naglić nalazi poteškoće u izražavanju onog što mu je na mislima. Dapače, tu je i više nego jasan. Ono što se dalo iščitati na njegovu licu bila je zabrinutost. Činilo se kako ga je jučerašnja utakmica dodatno uvjerila u nešto što je znao i pred početak sezone ali je to potajno poricao u sebi. A to je činjenica kako mu je roster za ovaj rang natjecanja i ovakve protivnike, kao što je to bila Budućnost u prvom i Cedevita u drugom kolu, ipak mrvicu pretanak.

„Činjenica je da mi s ovim rosterom ne možemo puno bolje od ovoga. Nije niti lako u ovom trenutku pronaći igrača koji donosi razliku pogotovo kad ti je skučen budžet. Ono što se sada nudi na tržištu je ispod razine ABA lige. Čini mi se kako puno energije gubimo u tom smjeru. U ovoj utakmici e vidjelo kako nam nedostaje te napadačke širine“, kazao je Naglić te se osvrnuo na utakmicu.

„Previše lakih poena su nam dali u prvoj četvrtini čak i ako stavimo na stranu zaista fantastičnu šutersku večer koji su imali. To samo dokazuje njihovu kvalitetu. Napravili smo samo jedan faul u prvoj četvrtini što je apsolutno nedovoljno da bi se s Cedevitom igrala izjednačena utakmica. To je ekipa najviše razine, ekipa koja će sigurno biti među prve dvije u ABA ligi, a mi smo joj mekanim ulaskom u susret pomogli da tu svoju kvalitetu samo potvrdi. Pokušali smo pick igru ovog puta braniti ispod bloka jer smo u pripremi utakmice znali kako Cherry ima tek 20-ak posto šuta za tri ali to se pokazalo loše. On nas je odmah kaznio sa dvije trice i onda smo se morali vratiti u obranu koju smo igrali na prijašnjim utakmicama. Ne mogu biti zadovoljan način na koji smo utakmicu priveli kraju jer su igrači počeli tražiti sebe kroz igru što nije dobro. Hoću da budemo tim i u plusu i u minusu. Žao mi je kad pred svojom publikom padneš bez ispaljenog metka. Želim da Zadar igra borbeno i kod kuće i na strani i to je ono što mora krasiti ovu momčad. U Zagrebu ćemo morati promijeniti pristup ukoliko želimo napraviti nešto više.“

Trener Cedevite Jure Zdovc rekao je kako je očekivao tešku utakmicu i zaključio kako im je Zadar dobrom predstavom u Podgorici pomogao u pripremi samog susreta.

„Bili smo još oprezniji i koncentriraniji u samoj pripremi utakmici. Znali smo odakle nam prijeti opasnost i da moramo biti strpljivi u napadu i odigrati dobru obranu. To smo i uspjeli u nekoj mjeri. Ali ipak smo u obrani imali poneki pad koncentracije ali to je normalno kod igrača kad se stvori neka prednost pa dođe do malog opuštanja. Tražili smo u napadu slobodnog igrača i to smo i uspijevali i zbog toga smo imali visoki postotak šuta iz igre. Mislim da smo mi sad u malo težoj situaciji pred sutrašnji dvoboj jer će igrači Zadra biti još više motiviraniji da nam uzvrate za ovaj poraz. Na nama je da se regeneriramo za tu utakmicu i da je pokušamo pobijediti, ali neće biti lako. Zadar koliko sam vidio nema previše slabih točki i iskoristit će sve što im se dozvoli. Novi dan, nova utakmica, rekao bih..“

Glasnogovornik KK Zadar Ante Župan na kraju je izvijestio i kako je Jakov Vladović uspješno operiran u zagrebačkoj bolnici Šalata kod doktora Bojanića te da će njegov oporavak trajati otprilike tri mjeseca. Dodajmo kako se sutrašnja utakmica prvog kola Premijer lige između Cedevite i Zadra igra u Domu sportova s početkom u 18 sati.