10 lip 2023
Odlični nastupi plivača Jadere na otvaranju sezone
Naslovna slider

Odlični nastupi plivača Jadere na otvaranju sezone

 Startala je nova sezona ŠIZD lige koja održava u ukupno 8. kola za sve kategorije od početnika do seniora.  Na bazenu Crnica u organizaciji PK Šibenik održana su prva dva kola, a na programu su bile discipline:

1.kolo – 25 prsno, 100 slobodno, 200 mješovito

2.kolo – 50 leđno, 400 slobodno

Na prvom ovosezonskom natjecanju plivači PK Jadera nastupili su s ukupno 33 natjecatelja u kategorijama od početnika do juniora. S obzirom da je sezona tek počela i da su plivači zbog sanacije bazena nakon poplave bili bez treninga u bazenu dva tjedna u klubu su zadovoljni rezultatima te su se 31 puta plasirali među prva tri u svojim dobnim skupinama (10x1mjesto, 10x2mjesto i 11x3mjesto). Nakon ova dva kola po najvrijednijem zbroju rezultata devet njihovih plivača se nalazi među tri najbolja. Posebne čestitke idu najmlađim članovima koji su po prvi put hrabro nastupili u dužim disciplinama na natjecanju.

Najbolje plasmane na ovom natjecanju ostvarila je ml.kadetkinja Rita Herceg (07) koja se tri puta plasirala na prvo mjesto te jednom na drugo. Rita je ujedno sakupila i 810 LEN bodova te se plasirala na prvo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji mlađih kadetkinja. U istoj kategoriji na drugom mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata sa 683 LEN boda nalazi se Melani Pavlović (07).  Tijekom ova dva kola Melani se po jednom plasirala na prvo, drugo i treće mjesto u kategoriji.

U kategoriji ml.juniorki Tonka Krstić (03) se dva puta plasirala na prvo mjesto, te po jednom na drugo i treće, ujedno je sakupila 2005 LEN bodova i plasirala se na prvo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji. Na trećem mjestu u istoj kategoriji nalazi se Ellena Šušteršić (03) koja je sakupila 1840 LEN bodova, te se tokom ova dva kola jednom plasirala na prvo mjesto i dva puta na treće.

U kategoriji juniora Duje Grgić (01) se po jednom plasirao na prvo i treće mjesto, te je sakupio 1791 LEN bod i plasirao se na drugo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji.

Na drugom mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji početnika nalazi se Maksim Vrkić (09) koji je sakupio 264 LEN boda i tokom ova dva kola po jednom se plasirao na prvo i drugo mjesto.

Na trećem mjestu po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji kadeta nalaze se Marija Kuman (05) u ženskoj konkurenciji, te Maksim Komadina (04) u muškoj. Marija je doplivala do jednog prvog i jednog trećeg mjesta i sakupila 1488 LEN boda, dok je Maksim doplivao do tri druga i jednog trećeg mjesta, te je sakupio 1397 LEN bodova.

Treće mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji ml.juniora drži Mateo Škalec (02) sa 1703 LEN boda. Mateo se u ova dva kola jednom plasirao na drugo i dva puta na treće mjesto.

Junior Andrija Smolić (00) se tokom ovog natjecanja dva puta plasirao na drugo mjesto, dok se ml.kadet Vito Petani (06) dva puta plasirao na treće mjesto

Pod vodstvom trenera Edgara Nimca na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Piero Bajlo, Stjepan Baraba Č., Sandro Barić, Duje Grgić, Roko Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lea Ikić, Matej Jurišić, Stipe Kasun, Maksim Komadina, Toni Korda, Ema Krstić, Tonka Krstić, Marija Kuman, Ivano Kuman, Dorijan Marin, Dominik Paleka, Melani Pavlović, Vito Petani, Šimun Sladović, Andrija Smolić, Frane Surać, Anđelo Šabić, Jakov Šarić, Mateo Škalec, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić, Roko Zubčić, Aneta Zurak