03 pro 2023
Lovre Bašić: Za pobjedu protiv Cedevite pogreške moramo smanjiti na minimum!
Košarka

Lovre Bašić: Za pobjedu protiv Cedevite pogreške moramo smanjiti na minimum!

Drugo kolo regionalne ABA lige u dvoranu Krešimira Ćosića na Višnjiku donosi veliki derbi hrvatske košarke između Zadra i Cedevite. Utakmica je to ujedno u koju domaća momčad, bez ikakvog podcjenjivanja, ulazi kao potpuni autsajder. No, slična situacija je bila i u utakmici prvog kola protiv Budućnosti u Podgorici pa su ipak trupe Aramisa Naglića došle u priliku posljednjim šutom uzeti pobjedu i tako, barem na kratko, razuvjerili sve nevjerne Tome i pokazali im kako bi ovog puta svojim navijačima mogli pružiti jednu sezonu bez previše stresa. Razigravač Zadra Lovre Bašić bio je jedan od onih koji je u Morači odigrao dobru napadačku rolu. Od njega se, pogotovo zbog činjenice kako Jakov Vladović na parket neće još najmanje tri mejseca, i u današnjem dvoboju očekuje puno.

 „Pa što se moje igre tiče mislim da to može i mora puno bolje. Ali ako odigramo utakmicu energetski kao u Podgorici trebali bi moći parirati Cedeviti. Pritom moramo smanjiti pogreške na minimum i mislim da bi onda to jako dobro izgledalo. Oni su jaka momčad ali mislim da mi pred našom publikom možemo pružiti dobru igru i doći do pobjede.“

Može li Zadar večeras do svoje sedme pobjede u međusobnim srazovima protiv Cedevite u ABA lige ili će zagrebačka momčad doći do svoje devete saznat ćemo nakon dvoboja koji u Krešinom domu počinje u 19 sati.  Utakmicu sude Siniša Herceg, Josip Radojković i Krunoslav Peić.

 

Foto: Sport023