28 ruj 2023
Odbojkašice Zadra zauzele četvrto mjesto na turniru “4 grada” u Zagrebu!
Naslovna slider

Odbojkašice Zadra zauzele četvrto mjesto na turniru “4 grada” u Zagrebu!

U organizaciji odbojkaškog kluba Olimpik u ŠD Trnsko održan je treći po redu tradicionalni turnir “4 grada”. Na turniru su sudjelovale ekipe HAOK Rijeka, ŽOK Nova Gradiška, ŽOK Zadar i domaćin ŽOK Olimpik. U polufinalnim utakmicama Olimpik je s 3:1 u setovima nadigrao Zadar, dok je Rijeka s 3:0 svladala ekipu Nove Gradiške.

Naše odbojkašice nisu imale previše uspjeha niti u utakmici za 3. mjesto gdje su s 3:0 poraženi od Nove Gradiške. Pobjednik turnira na kraju je bila ekipa Olmpika koja je uvjerljivo s 3:0 u setovima bila bolja od Rijeke.

Posebna gošća turnira bila je osmogodišnja Maja Petrović zbog koje je OK Olimpik prije dvije godine organizirao donatorsku utakmicu na kojoj je sakupljeno od prodaje karata 25.000 kuna za liječenje u Austriji. Naime, Maja Petrović se od svibnja 2014. liječila na KBC-u Rebro, gdje joj je dijagnosticiran neuroblastom, zloćudni tumor nadbubrežne žlijezde s metastazama u limfnim čvorovima vrata te u koštanoj srži. Unatoč iznimnim naporima liječnika i osoblja KBC Rebro, nakon višemjesečne borbe, koja je uključivala ukupno 11 ciklusa kemoterapija, operaciju u kojoj joj je odstranjen i bubreg te transplantaciju koštane srži, Maja nije izliječena. Sakupljenim novcem od prodaje karata Olimpik je pomogao Maji da se uspješno liječi u Austriji.

REZULTATI TURNIRA:

ŽOK Nova Gradiška -HAOK Rijeka 0:3

ŽOK Olimpik – ŽOK Zadar 3:1

Utakmica za 3. mjesto:

ŽOK Nova Gradiška – ŽOK Zadar 3:0

Finale:

ŽOK Olimpik – HAOK Rijeka 3:0

 

Foto: Sport023