08 lip 2023
Novozelanđanin Anton Šunde: Jedva čekam zaigrati za Vaterpolo klub Zadar 1952
Naslovna slider

Novozelanđanin Anton Šunde: Jedva čekam zaigrati za Vaterpolo klub Zadar 1952

Uz vratara Ivu Brzicu i igrača Tonija Kneževića redove Vaterpolo kluba Zadar 1952 pojačat će i Novozelanđanin hrvatskih korijena Anton Šunde. Šunde tijekom večeri stiže na svoje novo odredište te će se po svemu sudeći već sutra priključiti igračima Gorana Jovančevića.

Kakva je njegova povezanost s Hrvatskom, Anton nam je pojasnio.

„Moji preci su podrijetlom iz Podgore kod Makarske dok dosta rođaka imam i u Splitu. Zadnji puta sam bio u Hrvatskoj 2014. godine kada sam uz Podgoru, Makarsku i Split posjetio još i Dubrovnik. Čuo sam dosta lijepih riječi i o Zadru te ga jedva čekam bolje i upoznati“.

Kako predstaviti vaterpolistu Antona Šundu.

„Ha, ha, imam 21 godinu, ljevoruk sam. U vaterpolu sam jedanaest godina od čega imam i šest godina internacionalnog iskustva igranja za Novi Zeland. Ja sam iz Aucklanda i igrao sam za North Harbour, najbolji klub kod nas“.

O hrvatskom vaterpolu zna dosta.

„Istina, što reći novo o hrvatskom vaterpolu koji je u samom svjetskom vrhu. Želim se okušati kod vas, znam da se tu puno više trenira nego kod nas. To me privuklo, želim sebi dokazati da mogu vaterpolo igrati na puno većoj razini i jedva čekam početak treninga s novom momčadi“.

Zna li što o novom klubu.

„Znam da imamo mladu momčad i to mi se posebno sviđa. Jedva čekam da upoznam dečke i da počnemo s pravim radom. Vjerujem da ću brzo pohvatati konce igre i da ćemo vrlo skoro i igrati na onom nivou koji će od nas tražiti trener Jovančević“.