21 lip 2024
Dođite na Baninu i posjetite Softball klub Donat
Naslovna slider

Dođite na Baninu i posjetite Softball klub Donat

Mnogi klubovi svoje treninge održavaju u Športskom centru Višnjik. Jedan od njih je i Baseball klub Donat čiji članovi u zadnje vrijeme više su se posvetili jednom drugom sportu, softballu.

Više o svemu rekao nam je uz Petra Čurića još jedan trener u klubu Luka Bekić.

„Mi postojimo skoro godinu dana kao sekcija u Baseball klubu Donat, koji je djelovao u Zadru preko 30 godina. Kako trenutno mo seniorske baseball momčad mi smo pokrenuli softball ekipu kako bi klub nastavio s djelovanjem. Naime, softball je jednostavnija verzija baseballa, a razlike su poput velikog i malog nogometa.U ekipi igraju i treniraju i muški i ženske. Uglavnom su to veterani baseballa, ali i mlađi igrači i igračice koji su se tek priključili ovom sportu“.

Što je s natjecanjima.

 „Ove godine nastupili smo i na službenom Kupu Hrvatske u softballu za muške i ostvarili jednu pobjedu i jedan poraz (Kup je odigran u Zagrebu). Nadamo se da ćemo sljedeće godine nastupati na prvenstvu i u muškoj i ženskoj kategoriji, ali to ovisi o novcu i o mnogo čemu ostalom“.

Ukoliko je netko zainteresiran za pridružiti vam se.

„Treniramo na novom igralištu za baseball / softball iza dvorane na Višnjiku, srijedom i petkom u 17h. Nedjeljom vježbamo uglavnom udaranje na bacačku mašinu u kavezu kod male dvorane na Banini, također od 17h. Pozivamo sve  koji su rođeni od 2004. g. i sve starije nadalje kako muške tako i ženske osobe da dođu i probaju kako im se sviđa ovaj sport“.