28 ruj 2023
Bujan i Jeličić gosti sveučilišta Duke
Košarka

Bujan i Jeličić gosti sveučilišta Duke

Bivši trener KK Zadar, Tihomir Bujan i zadarski prof. dr. sc. Mario Jeličić kojeg se sjećamo iz vremena dok je bio jedan od pomoćnika Zmage Sagadina u vrijeme njegovog boravka u klubu s Višnjika nalaze se na američkom sveučilištu Duke.

Tamo su došli na poziv njihovih trenera i tijekom tri tjedna koliko će tamo biti imat će prilike sudjelovati i pratiti rad legendarnog trenera Mikea Krzyzewskog.

„Počašćeni smo što smo došli, imamo priliku biti gosti na jednom od najcjenjenijih sveučilišta i pratiti rad njihovih trenera. Tu se ništa ne prepušta slučaju, svaki detalj treninga isplaniran je do najmanje sitnice. Veselimo se novim saznanjima koja će nam biti itekako korisna u daljnjem radu“ – istaknuo je Bujan.

Mario Jeličić koji je jedan od nositelja kolegija Košarka na Kineziološkom Fakultetu u Splitu pokušat će uspostaviti i bolje kontakte i suradnju s navedenim sveučilištem. Na Dukeu su se Bujan i Jeličić susreli i s predsjednikom HKS-a Stojkom Vrankovićem i njegovim sinom Antonijem koji igra za Duke.