21 ruj 2023
ŽNK Donat kod kuće teško stradao od ŽNK Dugopolje u prvoj utakmici sezone!
Naslovna slider

ŽNK Donat kod kuće teško stradao od ŽNK Dugopolje u prvoj utakmici sezone!

Nogometašice ŽNK Donat nisu se baš proslavile na otvaranju nove sezone u natjecanju 2. HNLŽ jug. U prvom su kolu na svom terenu pretrpjele težak poraz od ekipe Dugopolja od 11:0. Gošće su posve zasluženo sa Stanova odnijele sva tri boda jer su gotovo čitavu utakmicu imale dominaciju i nisu dopuštale Zadrankama da iz igre zaprijete čitavo prvo poluvrijeme. Bilježimo tek jedan pokušaj iz slobodnog udarca. Lopta je snažno zatresla gredu te se odbila od travu no nažalost nije prešla gol liniju. Svoju nadmoć Dugopolje je potvrdilo već u prvom poluvremenu nakon kojeg su imale vodstvo od 3:0. U drugom su na samom početku postigle još dva gola, a kad su se zadovoljile rezultatom igračice Donata došle su do daha te su nekoliko puta uspjele zaprijetiti gostujućoj vratarici. Ipak otvorenu igru domaćih gošće su iskoristile kroz te su kroz kontra napade zabile još šest komada za konačnih 11:0. Nažalost, igračice trenera Dragana Buterina nisu postigle niti počasni pogodak s kojim bar malo razveselili priličan broj gledatelja koji se okupio na tribini. Susret je prokomentirala dokapetanica Donata, Ksenija Medini.

„Nažalost ovo je bio poraz koji boli. Osjetilo se na terenu nedostatak snage kod nekih mojih suigračica koje nisu prošle kompletne pripreme. Ali nema od plakanja ništa. Trebamo sad dignuti glavu gore i izvući neke pouke iz ovog poraza. Što prije zaboravimo ovu utakmicu to ćemo se prije okrenuti pripremama za sljedećeg protivnika.“

A naše će nogometašice i u idućem, drugom kolu ponovno igrati pred domaćom publikom. Ovog puta na pomoćno igralište Stanova stiže dubrovačka Ombla, pobjednik prošlogodišnje 2. HNLŽ jug.

Foto: Sport023