28 ruj 2023
Hrvački klub Zadar: Srebrni Josip Šumski i Roko Strika, bronca za Maru Nekić na državnom prvenstvu
Borilački

Hrvački klub Zadar: Srebrni Josip Šumski i Roko Strika, bronca za Maru Nekić na državnom prvenstvu

Na zagrebačkoj Peščenici održano je Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za mlađe dječake i djevojčice (do 13 godina).  Nastupilo je 185 mladih hrvača i hrvačica iz 23 hrvačka kluba. Boje Hrvačkog kluba Zadar zastupalo je osam predstavnika.

Mare Nekić osvojila je treće mjesto u konkurenciji pet hrvačica kao ulazno godište Mare je u četiri borbe uspjela pobjediti predstavnicu HK Slatine dok je u tri borbe vrlo gusto izgubila, borbenoj Mari ovo je prvi nastup na PH što je dobar rezultat.

Josip Šumski u konkurenciji je imao 24 protivnika do 54 kg a za ulazak u finale bile su mu potrebne četiri pobjede protiv predstavnika iz: HK Podravka, HK PIK Vrbovec, HK Slatina i HK Metalac a jedini poraz u finalu bio je protiv predstavnika HK Lika.

Roko Strika u svojoj konkurenciji imao je 14 protivnika do finala te ga je kao i Josipa čekao trnovit put samo s borbom manje. Roko je pobjedio tri borbe predstavnike: HK Lika, HK Klinča Sela i HK Petrinja a u finalu od Roka je bio uspješniji predstavnik HK Podravke.

Dva viceprvaka i jedno treće mjesto rezime je nastupa zadarskih hrvača i hrvačica na čemu im čestitamo od srca.