28 svi 2023
Kuglači Zadra u gostima kod Crikvenice kreću u novi lov na Prvu ligu!
Kuglanje

Kuglači Zadra u gostima kod Crikvenice kreću u novi lov na Prvu ligu!

U Kuglačkom klubu Zadar spremni su za početak još jedne sezone u natjecanju Prve B lige. Sezone u kojoj su ciljevi svakako ostali isti kao i pred onu lanjsku, a to je povratak u društvo najboljih, odnosno u Prvu hrvatsku kuglačku ligu iduće sezone. Temelji, i to dobri, za takvo što već su udareni. Naši su kuglači uz vrijedan rad na treninzima uspjeli odigrati i šest pripremnih utakmica u kojima su upisali isto toliko prilično uvjerljivih pobjeda. Svakako podatak koji budi optimizam pred početak Lige koja se ove godine igra u ponešto drukčijem formatu.

Oni koji su i prošle sezone malo pobliže pratili klub s Mocira znali su kako je liga brojala te šest momčadi te da se prvak birao tek nakon kvalifikacijskih utakmica prvaka iz skupina Jug i Zapad. Nažalost, naši kuglači u tom su izlučujućem dvoboju poraženi od Rijeke koja je tako postala novi prvoligaš. Natjecanje od ove sezone onako na prvu čini se još izazovnijim od lanjskog. Sada su skupine objedinjene u jednu cjelinu pa je pred našim kuglačima čak 18 utakmica u dva dijela sezone nakon kojih će prvak direktno, bez kvalifikacija, ući u Prvu ligu.

Pa iako Liga uistinu ove godine, barem po imenima klubova izgleda jače nego prošle sezone, isto tako možemo reći i kako momčad Zadra izgleda isto tako snažnija za razliku od one lanjske. Starosjediocima Mariju Baljaku i Luki Ukaloviću vratio se prijatelj Stanko Čota. U sastav je vraćen i bivši igrač, mlad, potentan i provjeren Marko Jeličić, a uz njih tu su još kao vrlo važne karike Josip Kartelo, Ivica Perić, Marin Colić i neizostavni Čedo Alić, kojemu se još uvijek pjevaju pjesme o partiji u kojoj je brilijantom igrom protiv Zaprešića odveo Zadrane prošle sezone na završnicu Kupa.

Sve u svemu, okupila se jedna lijepa družina koja je, sigurni smo, spremna ostvariti ono što im prošle sezone nije pošlo za rukom. A to je vratiti se tamo gdje i pripadaju, u prvi razred hrvatskog kuglanja.

Prva utakmica na tom putu očekuje ih u gostima kod Crikvenice. A koliko uistinu vrijede naši kuglači znat ćemo nakon sutrašnjeg dvoboja koji u Domu Matija Mažić u Bakru počinje u 14 sati.